Skip to main content

Στο μνημείο των θυμάτων της Marfin η Σακελλαροπούλου (φωτο)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Marfin Παρασκευής Ζούλια, Επαμ. Τσάκαλη και Αγγελικής Παπαθανασοπούλου με το αγέννητο μωρό

Το μνημείο των θυμάτων της Marfin επισκέφτηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων της τράπεζας, της Παρασκευής Ζούλια, του Επαμεινώνδα Τσάκαλη και της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου με το αγέννητο μωρό της.

Η κ. Σακελλαροπούλου άφησε λίγα λουλούδια στο σημείο όπου έχασαν άδικα τη ζωή τους, τα θύματα τυφλού φανατισμού και ιδεολογικής βίας, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Η τραγωδία της Marfin έγινε στις 5 Μαΐου του 2010 όπου κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης ομάδα αγνώστων, έριξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι.

Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η Πυροσβεστική, τρεις όμως άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού. Η ταυτότητα των αυτουργών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι και σήμερα.