Skip to main content

Στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας η Γαλλίδα πρόξενος - Η συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο

Επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα συνεργασίας το οποίο έχει εμπεδωθεί μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Γαλλικού Γενικού Προξενείου

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι η Σαντρίν Μουσέ (Sandrine Mouchet), Γενική Πρόξενος και Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Στυλιανό Δ. Κατρανίδη, συνοδευόμενη από στελέχη του Προξενείου και της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα συνεργασίας το οποίο έχει εμπεδωθεί μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Γαλλικού Γενικού Προξενείου, σε τομείς εκπαιδευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιτυχημένη συνεργασία του Πανεπιστημίου με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το οποίο διευθύνει η κ. Μουσέ, ενώ συζητήθηκαν τρόποι για την από κοινού εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.

Η γαλλική αντιπροσωπεία, εκτός από την Γενική Πρόξενο, αποτελούνταν από τον Ακόλουθο Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας, Philippe Reu, την Κατερίνα Σπυροπούλου, Αναπληρώτρια Ακόλουθο Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας και την Carole Peretto, στέλεχος του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εκτός από τον Πρύτανη κ. Κατρανίδη, στην συνάντηση συμμετείχε και η Πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών (ΒΣΑΣ), καθηγήτρια Φωτεινή Τσιμπιρίδου, καθώς συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα οργάνωσης Θερινών Σχολείων μέσω του Τμήματος ΒΣΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα υποδεχθεί φοιτητές/τριες από πανεπιστήμια της Ιταλίας και της Γαλλίας για να συνεργαστούν από κοινού με υποψήφιους διδάκτορες του πανεπιστημίου, αλλά και ιδρυμάτων της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων στο θέμα: «Religion and Politics: Betweeen Res Publica and Private Practices».

Επιπλέον, εξετάστηκαν ζητήματα Πρακτικής Άσκησης, η συνεργασία μέσω της κοινοπραξίας πανεπιστημίων «Creabalk», καθώς και συνέργειες μέσω του προγράμματος ανταλλαγής ERASMUS, με στόχο την ενίσχυση των δεσμών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με γαλλικά πανεπιστήμια.