Skip to main content

Στο… περίμενε οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης για το αεροπλάνο

Το overbooking δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στους βουλευτές της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας που μένουν εκτός πτήσεων για Αθήνα.

-Μέσα στα νεύρα με τις καθυστερήσεις των πτήσεων και με καταγγελίες για συνηθισμένο πλέον overbooking οι βουλευτές που κάνουν το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα και αντίθετα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα δρομολόγια της Παρασκευής, όπου πολλοί βουλευτές όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά όλης της Κεντρικής Μακεδονίας, όλων των κομμάτων αναγκάστηκαν να μείνουν εκτός πτήσης και τελικά να μην παραστούν στην ονομαστική ψηφοφορία της Βουλής, παρότι είχαν εισιτήρια... Αν τραβάνε αυτά οι βουλευτές, φανταστείτε τι τραβούν οι πολίτες... Οι κ.κ. Βελόπουλος, Σιμόπουλος, Καράογλου, Νοτοπούλου και Φάμελλος ήταν από τους τυχερούς. Καμιά δεκαριά από τους υπόλοιπους, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Αμανατίδης έφαγαν... άκυρο.

-Δίπολο έχουν στήσει οι βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος και του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, που βρίσκονται σε διαρκή κόντρα, με αφορμή σχεδόν κάθε σημαντικό θέμα της Θεσσαλονίκης. Οι ανακοινώσεις είναι προσωπικές, όμως μαθαίνουμε ότι η κόντρα είναι πολιτική. Ξεκάθαρα και για τους δύο, αφού τους έχουμε δει αρκετές φορές να συνομιλούν, χωρίς ένταση. Ότι διαφωνούν είναι δεδομένο. Σχεδόν σε κάθε θέμα. Σε προσωπικό επίπεδο όμως φαίνεται ότι ο ένας υπολογίζει τον άλλο. Η συνέχεια (γιατί θα υπάρξει) θα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα...

-Σήμερα οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των οργάνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τη σύνθεση των Επιτροπών να έχει το δικό της νόημα, αλλά κυρίως το προεδρείο του νέου περιφερειακού συμβουλίου να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων. Μετά την επιτυχημένη θητεία του Σερραίου, Παναγιώτη Σπυρόπουλου, στην προεδρία του οργάνου, αλλά και την καλή συνεργασία με τον Θανάση Χειμώνα της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας και με όλα τα στελέχη της Περιφέρειας Πρωταθλήτριας που πέρασαν από την αντιπροεδρία, η νέα σύνθεση θα έχει πολύ μεγάλη σημασία για την πορεία του ανώτατου συλλογικού αυτοδιοικητικού οργάνου της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Σπυρόπουλος αν και επανεξελέγη και μάλιστα πρώτος στις Σέρρες, αναμένεται να είναι αντιπεριφερειάρχης Σερρών, οπότε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, θα πρέπει να βρει άξιο αντικαταστάτη. Η ονοματολογία δείχνει συγκεκριμένο περιφερειακό σύμβουλο εκλεγμένο για πρώτη φορά, αλλά καλύτερα να περιμένουμε λίγες ώρες. Ο περιφερειάρχης συνηθίζει να κάνει εκπλήξεις... Τα στελέχη της αντιπολίτευσης του απερχόμενου προεδρείου δεν θα είναι και στο νέο περιφερειακό συμβούλιο, οπότε μιλάμε για ένα νέο προεδρείο στο σύνολό του.

-Μπορεί να μην ανακοινώθηκε, όμως παραμένει δεδομένο ότι η δημοτική σύμβουλος της Κατερίνας Νοτοπούλου στον δήμο Θεσσαλονίκης, Μαρία Αρβανιτίδου, θα αναλάβει τον ευαίσθητο τομέα των αδέσποτων στη νέα δημοτική αρχή του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Ο ορισμός της αναμένεται μέσα στην εβδομάδα, καθώς υπάρχει προγραμματική σύγκλιση στο συγκεκριμένο τομέα, μεταξύ των δυο παρατάξεων. Οι ανακοινώσεις σύντομα.