Skip to main content

Στο πλευρό των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Υποστηρίζεται από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ότι το κτηριακό πρόβλημα αποτελεί τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία και στον ενιαίο χαρακτήρα του σχολείου.

Τις κινητοποιήσεις των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη λόγω του κτηριακού προβλήματος που αντιμετωπίζουν στηρίζει με ανακοίνωση της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των μαθητών και μαθητριών καθώς η στέγαση του Καλλιτεχνικού σχολείου σε 2 κτήρια, αποτελεί τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία και στον ενιαίο χαρακτήρα του σχολείου», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

«Σε μια περίοδο που ακροδεξιοί χρησιμοποιούν τις καταλήψεις για να σηκώσουν κεφάλι, η κίνηση των μαθητών του συγκεκριμένου Σχολείου έρχεται να μας αποδείξει την πραγματική χρησιμότητα της κατάληψης ως μέσου πάλης, μίας κατάληψης που στοχεύει στη βελτίωση τόσο της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσο και της καθημερινότητας μαθητών και εκπαιδευτικών», επισημαίνει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως «το καλλιτεχνικό σχολείο λοιπόν, μας βρίσκει και θα μας βρίσκει στο πλευρό του».