Skip to main content

Στο Πολεμικό Ναυτικό το πλοίο Ηρακλής με δωρεά του Παναγιώτη Λασκαρίδη

Η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης του πλοίου στο ΠΝ πραγματοποιήθηκε εχθές, Δευτέρα, στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνος.

Στο Πολεμικό Ναυτικό εντάχθηκε το πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΗΡΑΚΛΗΣ», που αποτελεί ευγενική δωρεά του προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη», εφοπλιστή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη.

Η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης του πλοίου στο ΠΝ πραγματοποιήθηκε εχθές, Δευτέρα, στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνος, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη, του αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, του αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ και του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, εκπρόσωποι των κομμάτων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



Ο κ. Παναγιωτόπουλος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε πως η ένταξη του πλοίου «είναι ιδιαίτερης σημασίας για το Πολεμικό Ναυτικό, καθόσον έρχεται να συμπληρώσει την πρόσφατη απόκτηση του "ΑΤΛΑΣ-1", εκσυγχρονίζοντας με αυτόν τον τρόπο, αλλά και επαυξάνοντας ουσιαστικά τις δυνατότητες της εν πλω υποστήριξης των επιχειρησιακών δράσεων του στόλου μας».



Από την πλευρά του ο Στρατηγός κ. Φλώρος τόνισε πως «το πλοίο που έχουμε την τιμή να εντάσσουμε σήμερα στον Στόλο, φέρει το όνομα του αρχαίου μυθικού ήρωα Ηρακλή, του μέγιστου των ηρώων της ελληνικής μυθολογίας, που στο μυαλό του λαού μας αλλά και παγκοσμίως, αποτελεί συνώνυμο του ανυπέρβλητου θάρρους και της ακαταγώνιστης δύναμης. Η επιλογή του ονόματος προφανώς δεν έγινε τυχαία, αφού το δωρηθέν πλοίο έχει μεταξύ άλλων την ικανότητα να μεταφέρει μεγάλο φόρτο υλικών βαρέως τύπου, να ρυμουλκεί, να ποντίζει και να ανελκύει αντικείμενα με ακρίβεια, ενώ το σύστημα “σταθεροποίησης σε ακινησία” που διαθέτει, του δίνει τη δυνατότητα να υποστηρίζει υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες επιχειρήσεις διοικητικής μέριμνας του Στόλου. Η ευρύτητα αυτή του φάσματος των αποστολών που δύναται να αναλάβει, καταδεικνύει και την πολύ μεγάλη αξία και σημασία της δωρεάς».

Ο Αρχηγός ΓΕΝ χαιρέτισε την κίνηση του εφοπλιστή και υπογράμμισε: «Ως γνήσιος πατριώτης ο κύριος Λασκαρίδης, μετά τη δωρεά του εκπαιδευτικού σκάφους "ΚΥΚΝΟΣ Ι", τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αντικατάστασης των ηλεκτρομηχανών δύο Φρεγατών, αλλά και τη δωρεά του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΑΤΛΑΣ-1» τον περασμένο χρόνο, προβαίνει σε μία ακόμη γενναιόδωρη προσφορά, τη χορηγία του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης "ΗΡΑΚΛΗΣ". Οι εξαιρετικές δυνατότητες του νέου πλοίου προσδίδουν στο Πολεμικό Ναυτικό πολλαπλές επιλογές και πλεονεκτήματα, για την υποστήριξη των μονάδων του Στόλου και των έργων που αυτές επιτελούν».



Τέλος, ο κ. Λασκαρίδης αφού υποσχέθηκε ότι «με τις λίγες δυνάμεις μου, όσο μπορώ, θα βοηθώ το Πολεμικό Ναυτικό και στο μέλλον», σημείωσε πως «διαχρονικές ελληνικές κυβερνήσεις και ηγεσίες έχουν παραμελήσει» τον Πολεμικό Στόλο, προσθέτοντας ότι «τον έχουν παραμελήσει σε επικίνδυνο βαθμό και πρέπει γρήγορα, με άμεσο και δραστικό τρόπο αυτή η παραμέληση να αναταχθεί το ταχύτερο».



Και επεσήμανε: «Σήμερα είναι μία σπουδαία μέρα για μένα και την οικογένειά μου, γιατί το Πολεμικό Ναυτικό μου επιτρέπει για άλλη μία φορά μετά από λίγους μήνες, να είμαι εδώ και να παρίσταμαι σε μία ακόμα τελετή ένταξης στον Στόλο μας ενός νέου πλοίου, που μαζί με το προηγούμενο -τον "ΑΤΛΑΝΤΑ"- ο "ΗΡΑΚΛΗΣ" τόσο κατά την δική μου γνώμη, όσο και κατά την γνώμη του Ναυτικού μας, θα δώσει στον Στόλο μας περισσότερες δυνατότητες να κάνει τη δουλειά του πιο αποτελεσματικά και με καλύτερο τρόπο».