Skip to main content

Στο βαθύ κόκκινο από αύριο η Θεσσαλονίκη-Λουκέτο στην αγορά, κλείνουν τα σχολεία

Η αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες είχε ως αποτέλεσμα η πόλη να μπει στο βαθύ κόκκινο. Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Στο βαθύ κόκκινο μπαίνει από αύριο στις 6 το πρωί της Πέμπτης έως την Τρίτη 16 Μαρτίου η Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Είχε προηγηθεί η σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδρίασε σήμερα, μετά αυξημένα κρουσμάτα κορωνοϊού που καταγράφονταν τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε: Νέο σοκ: Για δεύτερη μέρα πάνω από 300 τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

H απαγόρευση κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη τις καθημερινές θα ισχύει από τις 21:00 έως τις 05.00 το πρωί. 

Διαβάστε: Όλες οι αλλαγές στα sms που θα ισχύουν από την Πέμπτη

Όπως ισχύει σε όλες τις περιοχές που είναι στο βαθύ κόκκινο, έτσι και στη Θεσσαλονίκη θα είναι κλειστά τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα εμπορικά καταστήματα, ακόμα και με το click away. Ανοιχτά παραμένουν τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Όπως είπε ο υφυπουργός, μπαίνει σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και βαθμίδων εκπαίδευσης (εξαιρουμένης της Ειδικής Αγωγής), κάτι που σημαίνει ότι τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο, αναστέλλεται η τέλεση γάμων και βαπτίσεων. Οι κηδείες θα επιτρέπονται μόνο με παρουσία εννέα ατόμων.