Skip to main content

Βγήκε από το βαθύ κόκκινο η Χαλκιδική, μπήκε ο δήμος Βισαλτίας Σερρών

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής βγήκε από το βαθύ κόκκινο καθώς είχε μείωση των ενεργών κρουσμάτων - Εντάχθηκε ο δήμος Βισαλτίας Σερρών

Βγήκε από την σκληρή επιτήρηση και το βαθύ κόκκινο η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής καθώς τα ενεργά κρούσματα παρουσίασαν μείωση της τάξης του 69,4%, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, στο βαθύ κόκκινο από αύριο το πρωί θα ενταχθούν οι δήμοι Βισαλτίας Σερρών και Μεσολογγίου καθώς παρουσιάστηκε μεγάλη αύξηση στην επιδημιολογική κατάσταση.

Ο υφυπουργός τόνισε πως ανησυχητική είναι η κατάσταση σε Αγρίνιο και Αιτωλικό, αλλά και στην Κάλυμνο, η οποία βρίσκεται ήδη σε καθολικό lockdown.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά το Μεσολόγγι ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για μια «επιθετική εκθετική αύξηση κρουσμάτων». Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι οι ενεργές μολύνσεις στην περιοχή πενταπλασιάστηκαν μέσα σε 10 μέρες: «Στις 27 Απριλίου τα ενεργά κρούσματα ήταν 49 ενώ σήμερα φτάνουν τα 233» είπε.

Έτσι κάλεσε τους κατοίκους του Μεσολογγίου αλλά και των γύρω περιοχών όπως του Αγρινίου και του Αιτωλικού να επιδείξουν μεγάλη προσοχή καθώς η κατάσταση είναι «εξαιρετικά ανησυχητική».

Nα σημειωθεί ότι ο οικισμός Καστανιών Έβρου τέθηκε σε καθεστώς καθολικού lockdown στα πρότυπα του lockdown της Καλύμνου λόγω της έντονης επιδημιολογικής επιβάρυνσης της περιοχής.

Παράλληλα, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βισαλτίας απευθύνεται έκκληση προς τους κατοίκους του δήμου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, σε πλήρη εγρήγορση και να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα.