Skip to main content

Στοχευμένη προβολή της Χαλκιδικής στην ανερχόμενη Ιταλική αγορά

Η Χαλκιδική παρουσιάστηκε σε Tour Operators και τουριστικά γραφεία της Ιταλίας και «κέρδισε τις εντυπώσεις βάζοντας τις βάσεις για νέες συνεργασίες»

Συνεχίζοντας τις «καινοτόμες δράσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας» η Χαλκιδική συμμετείχε στο Workshop “Scopri la Grecia dei tuoi sogni” που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο και στη Μπολόνια στις 25 και 26 Μαρτίου 2019. Η Χαλκιδική παρουσιάστηκε σε Tour Operators και τουριστικά γραφεία της Ιταλίας και κέρδισε τις εντυπώσεις βάζοντας τις βάσεις για νέες συνεργασίες και περισσότερες αφίξεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής.

Τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής εκπροσώπησε ο Διευθυντής του Γιώργος Μπρουτζάς ο οποίος πραγματοποίησε συνολικά 42 ραντεβού, εκ των οποίων τα 7 με τους δημοσιογράφους:

- Stefano Brambilla - Touring club

- Saul Stucchi - Alibionline

- Ilaria Santi - Siviaggia

- Rita Bossi - Vanity fair

- Elisabetta Canoro - MarcopoloTV & Magazine

- Tomasso Teruzzi - STC MEDIA

- Fransesco Specchia

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, το ενδιαφέρον των Ιταλών επαγγελματιών ήταν τεράστιο, «ειδικά στη Μπολόνια όπου η περιοχή μας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη έκταση. Ο καινούργιος προορισμός σε συνδυασμό με τον υπέροχο τόπο που διαθέτουμε ήταν τα χαρακτηριστικά εκείνα που έκαναν τη διαφορά».

«Οι στοχευμένες δράσεις αυτού του είδους μάς επέτρεψαν να παρουσιάσουμε αναλυτικά το τουριστικό μας προϊόν και να εδραιώσουμε επαφές με σημαντικές επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου της Ιταλίας», αναφέρεται.

Ο Οργανισμός σημειώνει πως το αεροδρόμιο της Μπολόνιας είναι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή αεροδρόμια στην Ιταλία (το 2018 9 εκατ. επιβάτες), συνδέεται με 113 χώρες και φιλοξενεί 40 αεροπορικές εταιρείες ενώ βρίσκεται σε στρατηγική θέση στην Ιταλία εξυπηρετώντας και την πόλη της Βενετίας.

Τέλος αναφέρεται «στην αμέριστη βοήθεια της Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων του Τ.Ο.Χ. στην Ιταλική αγορά κας Ελένης Σαρικώστα και την ουσιαστική παρουσία και στήριξη του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στο Μιλάνο Δρ. Νικόλαου Σάκκαρη και της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στην Μπολόνια κας Γεωργίας Λαμπράκη».