Skip to main content

Στόλτενμπεργκ: Δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να υποτιμήσουμε τη Ρωσία

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει ποιοι όροι είναι αποδεκτοί για τις διαπραγματεύσεις

Ο στόχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είναι να αφήσει αυτό το χειμώνα την Ουκρανία στο κρύο και το σκοτάδι, δήλωσε την Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη δυτική Χερσώνα καταδεικνύει το «απίστευτο θάρρος» των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, ανέφερε επίσης ο Στόλτενμπεργκ σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με μέλη της ολλανδικής κυβέρνησης στη Χάγη.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει ποιοι όροι είναι αποδεκτοί για τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι να στηρίζει το Κίεβο, πρόσθεσε προειδοποιώντας πως θα ήταν λάθος να υποτιμήσουμε τη Ρωσία.

«Δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να υποτιμήσουμε τη Ρωσία. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να διαθέτουν σημαντικές ικανότητες, καθώς και μεγάλο αριθμό στρατευμάτων και η Ρωσία έχει επιδείξει την προθυμία να υποστεί σημαντικές απώλειες. Έχουν επίσης επιδείξει ακραία βαρβαρότητα», είπε.

Ο Στόλτενμπεργκ εκτίμησε επίσης ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. «Στόχος του Πούτιν είναι να αφήσει την Ουκρανία στο κρύο και το σκοτάδι αυτόν τον χειμώνα. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε».