Skip to main content

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τους υπόγειους κάδους στη Θεσσαλονίκη

Η δημοτική αρχή τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, κήρυξε έκπτωτο τον ανάδοχο, καθώς δεν είχε προχωρήσει τις εργασίες

Στον αέρα βγήκε ο διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο κεντρικός δήμος προχώρησε στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού καθώς το έργο, το οποίο είχε ξεκινήσει επί διοίκησης Μπουτάρη, είχε παγώσει ουσιαστικά από τον Νοέμβριο του 2019, αφού ο τότε ανάδοχος δεν πραγματοποίησε καμία εργασία για την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων.

Διαβάστε: Δ. Θεσσαλονίκης-Πάγωσε η υπογειοποίηση των κάδων-Άφαντος ο εργολάβος

Η δημοτική αρχή τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, κήρυξε έκπτωτο τον ανάδοχο, στον οποίο είχαν ήδη δοθεί δύο παρατάσεις για την υλοποίηση του έργου.

Ο διαγωνισμός, που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης στις 22 Μαΐου, προβλέπει την προμήθεια 59 συστημάτων υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων, ειδικού απορριμματοφόρου οχήματος τύπου πρέσας 10 m3 εξοπλισμένο με ανυψωτικό μηχανισμό τύπου «παπαγάλου» και ειδικού απορριμματοφόρου οχήματος τύπου πρέσας22 m3 εξοπλισμένο με ανυψωτικό μηχανισμότύπου «παπαγάλου», συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Νίκο Ζεϊμπέκη, οι υπηρεσίες του δήμου έτρεξαν γρήγορα τις διαδικασίες για τον διαγωνισμό, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην πόλη 59 ορύγματα- τρύπες, έτοιμα για την υπογειοποίηση των κάδων.

«Δεν γίνεται να έχουμε ανοιχτά 59 ορύγματα στο κέντρο της πόλης, γι΄αυτό κινηθήκαμε γρήγορα. Στη συνέχεια θέλουμε να επεκτείνουμε την υπογειοποίηση των κάδων και στις άλλες κοινότητες, αλλά αυτό θα γίνει μετά από μελέτη», τόνισε στη Voria.gr ο κ. Ζεϊμπέκης.

Σημειώνεται ότι το έργο υπογειοποίησης των κάδων θα υλοποιούνταν μέσα από δύο εργολαβίες, η μία για την κατασκευή των ορυγμάτων και η άλλη για την προμήθεια και τοποθέτηση των υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων. Η εκσκαφή των ορυγμάτων σε επιλεγμένες θέσεις στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης έχει προχωρήσει και έχουν ήδη ετοιμαστεί περίπου 59 ορύγματα.

Ο διαγωνισμός θα είναι στον αέρα έως 26 Ιουνίου 2020 και η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου 2020.