Skip to main content

Πώς περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε χθες ο 29χρονος

Οι φερόμενοι ως δράστες πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη. Η αστυνομία διέψευσε τα δημοσιεύματα ότι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Στον Α' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες για τη χθεσινοβραδινή επίθεση με μαχαίρι σε 29χρονο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι φερόμενοι ως δράστες, 22 και 33 ετών, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Νωρίτερα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, που τους απήγγειλε κατηγορίες. Όπως έγινε γνωστό, ο ένας διώκεται για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ο άλλος για σωματικές βλάβες (πλημμέλημα), ενώ αμφότεροι αντιμετωπίζουν μια σειρά από πλημμελήματα, όπως αντίσταση, απείθεια και απειλή.

Τα ακριβή αίτια της επίθεσης δεν έχουν διευκρινιστεί, αλλά από την προανάκριση που διενήργησε η Αστυνομία δεν φαίνεται να προηγήθηκε κάποια σημαντική αφορμή. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε προανακριτικά ο 29χρονος, η εις βάρος του επίθεση έγινε μετά το τέλος της πορείας για την Γενοκτονία των Ποντίων, στην οποία και έλαβε μέρος.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία και με βάση την κατάθεσή του, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στην οδό Αγίας Σοφίας, ομάδα πέντε ατόμων τον απείλησε αποκαλώντας τον «χρυσαυγίτη» και στη συνέχεια τον καταδίωξε. Προκειμένου να προστατευτεί, ο ίδιος μπήκε σε κατάστημα ΟΠΑΠ που βρίσκεται στην περιοχή, όπου τον ακολούθησαν τέσσερα από τα παραπάνω άτομα. Αφού πέταξαν εναντίον του καρέκλες, ένας εξ αυτών του προκάλεσε τραύματα με μαχαίρι. Σύμφωνα με τη δικογραφία, επρόκειτο για επτά επιφανειακά τραύματα στην πλάτη και στο χέρι, για τα οποία του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Παπανικολάου και αποχώρησε.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας υπήρξε άμεση και λίγη ώρα αργότερα προσήχθησαν δύο άτομα που μετά την εξέτασή τους συνελήφθησαν.  Οι ίδιοι φέρονται να βρίσκονταν υπό την επήρεια μέθης, ενώ η Αστυνομία διέψευσε ότι οι δύο συλληφθέντες ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, καθώς κάτι τέτοιο δεν προέκυψε από την προανάκριση.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση αναζητώντας, μέσω καμερών ασφαλείας, και τα υπόλοιπα άτομα που εμπλέκονται στο επεισόδιο.