Skip to main content

Στον Άρειο Πάγο ο ΠΑΟΚ για τους «υπανθρώπους» του αθλητικού εισαγγελέα

Ο Γιώργος Νούλης προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων για τον υποτιμητικό χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε εναντίον των φιλάθλων του νταμπλούχου.

Στον Άρειο Πάγο ετοιμάζεται να προσφύγει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά του εισαγγελικού λειτουργού, Γιώργου Νούλη για τον υποτιμητικό χαρακτηρισμό «υπάνθρωποι» που χρησιμοποίησε ο τελευταίος κατά των φιλάθλων του «Δικεφάλου».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Νούλης, που από την αρχή της χρονιάς είναι ο αρμόδιος αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, επιλαμβάνεται όλων των αθλητικών ποινικών αδικημάτων στην πόλη και φέρεται να είναι υποστηρικτής του Άρη, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων καθώς αποκαλύφθηκε πως είχε αναφερθεί παλαιότερα με προσβλητικά σχόλια στα social media στους υποστηρικτές των Θεσσαλονικέων.

Πηγές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δηλώνουν ότι δεν θα αφήσουν να περάσει έτσι αυτό το γεγονός και κινούν τις απαραίτητες διαδικασίες εναντίον του ζητώντας την παραδειγματική του τιμωρία μέσω επιστολής που θα κινοποιηθεί στα αρμόδια υπουργεία και τον Άρειο Πάγο.

Αναλυτικά η ενημέρωση του νταμπλούχου:

«Το κατάπτυστο και προσβλητικό σχόλιο του αθλητικού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αποκάλεσε τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ ''υπανθρώπους'', δεν θα μείνει αναπάντητο από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ η οποία θα αντιδράσει άμεσα και θεσμικά, στέλνοντας επιστολή στον εισαγγελέα και η οποία θα κοινοποιηθεί στα αρμόδια υπουργεία αλλά και στον Άρειο Πάγο».

Συγκεκριμένα, η εκπομπή «Δίκη στο Open» αποκάλυψε τη απίστευτη δημόσια συνομιλία του αθλητικού εισαγγελέα, ο οποίος συνομιλώντας με φίλους του στο Facebook, αποκάλεσε τους φιλάθλους των Θεσσαλονικέων «υπανθρώπους»!

Ο Γιώργος Νούλης στη συνομιλία που αποκαλύφθηκε, αναφέρεται στη θεωρία της εξέλιξης του ανθρώπου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «...είναι η περιγραφή της θεωρίας της εξέλιξης: από πίθηκος, άνθρωπος και μετά ο λέων (έμβλημα) της Athletic Bilbao. Ο μπερές είναι το κλασικό αξεσουάρ της βασκικής ενδυμασίες». Απαντά ένας φίλος του: «Μ' αρέσουν οι επεξηγήσεις, διορθώνονται…».

Παρεμβαίνει άλλος φίλος του: «Η αρχή της εξέλιξης είναι οπαδός του μπαοκ σε λευκό;». Και απαντά ο σημερινός αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης: «Ο Παοκτσής Γιώργο μου δεν είναι άνθρωπος. Είναι υπάνθρωπος».

Αξίζει να σημειωθεί πως για το καυτό ζήτημα τοποθετήθηκε και ο Άκης Μπεκιάρης που μιλώντας στον ρ/σ «Metropolis», εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και ενημέρωσε πως πως θα υπάρξει Δ.Σ. για να αποφασιστεί αν υπάρξει περαιτέρω αντίδραση επίσημου μάλιστα χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΑΣ ΠΑΟΚ ανέφερε:

«Μεγάλη έκπληξη αυτά που διαβάσαμε και ο χαρακτηρισμός συλλήβδην οπαδών και μιας ομάδας αποτελούμενοι από ανθρώπους όλων των κατηγοριών είναι σίγουρα υποτιμητικός και πολύ μειωτικός. Και για τον ίδιο τον γράφοντα…

Όταν πρόκειται για δημόσιους λειτουργούς θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί. Εμείς δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε άμεσα τη δυσαρέσκειά μας και θα υπάρξει και Δ.Σ. για να δούμε τις επόμενες κινήσεις μας».