Skip to main content

Πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά του ασφαλιστικού(φωτο+vid)

Συγκεντρώσεις και πορείες από διάφορους φορείς και οργανώσεις στο κέντρο της πόλης, ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στο άγαλμα Βενιζέλου. Κρατούσαν ένα μεγάλο πανό στο οποίο αναγραφόταν:

«Να αποσυρθεί ο νόμος λαιμητόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση». Η πορεία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους, με τους διαδηλωτές να πραγματοποιούν ολιγόλεπτες στάσεις μπροστά από το αμερικανικό προξενειο και από το ΥΜΑΘ. Η πορεία κατέληξε συμβολικά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με τα μέλη του ΠΑΜΕ να καταγγέλλουν τη συνεργασία ΕΚΘ-ΓΣΕΕ-ΣΕΒ.

Συγκέντρωση πραγματοποίησε στο άγαλμα Βενιζέλου και η ΕΔΟΘ με τη ΛΑΕ.

Πορεία πραγματοποίησαν και άτομα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, τα οποία κατέληξαν στο ΥΜΑΘ. Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην Καμάρα.

Ακόμη, μοτοπορεία πραγματοποίησαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, τα οποία νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας με Εγνατία. Όπως αναφέρουν, το συγκεκριμένο νoμοσχέδιο χτυπάει κυρίως εργαζομένους όπως τους διανομείς (ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανασφάλιστη ή υποασφαλισμένη εργασία, επικινδυνότητα επαγγέλματος με καθημερινά εργατικά ατυχήματα, κατάργηση ΒΑΕ κτλ).