Skip to main content

Eμβολιάστηκε ο πρόεδρος της Βουλής - «Η ελπίδα διαδέχεται τον φόβο» (video)

Ο εμβολιασμός του προέδρου της Βουλής έγινε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και όπως προέβλεπε το πρωτόκολλο συμπληρώθηκε το σχετικό ερωτηματολόγιο

Με βάση το πρόγραμμα που προέβλεπε τον εμβολιασμό του το μεσημέρι της Κυριακής 27/12, εμβολιάστηκε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Διαβάστε ακόμη: Εμβολιάστηκε ο Μητσοτάκης: «Σήμερα όλοι γελάμε κάτω από τις μάσκες μας» (vid)

Ο πρόεδρος της Βουλής εμβολιάστηκε στις 15:00 το μεσημέρι στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και σε δήλωσή του, αμέσως μετά τον εμβολιασμό του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η ελπίδα διαδέχεται τον φόβο».

Παράλληλα, πραγματοποίησε κάλεσμα σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες «να απολαύσουν την πρωτόγνωρη γοητεία ευθύνης και ελευθερίας που τους χαρίζει η εξασφάλιση της υγείας τους με αυτόν τον εμβολιασμό».

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το 2020 ξεκίνησε με μία απροσδόκητη αγωνία που μετατράπηκε σε φόβο και κατέκλυσε όλο τον κόσμο. Μία πρωτόγνωρη πανδημία, από αυτές που εμφανίζονται κάθε εκατό χρόνια, σκόρπισε απελπισία, φόβο και άλλαξε τις ζωές όλου του κόσμου και στη χώρα μας. Κλείνοντας το 2020, την αγωνία και τον φόβο τα διαδέχεται η ελπίδα. Η επιστήμη, η συνεργασία και η λογική κέρδισαν το στοίχημα. Και τώρα, απομένει σε όλους εμάς μία πρωτόγνωρη γοητεία, η γοητεία της ευθύνης να αλλάξουμε τη ζωή μας. Όσο περισσότεροι εκμεταλλευτούμε κι αξιοποιήσουμε αυτή τη συνεργασία επιστήμης και λογικής, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η αντεπίθεση της υγείας έναντι αυτής της πανδημίας.

Το 2021 είναι η χρονιά της ελπίδας και της ελευθερίας. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που μετέχω σε αυτή την προσπάθεια και αν μου επιτρέπετε, καλώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να απολαύσουν αυτή την πρωτόγνωρη γοητεία ευθύνης και ελευθερίας που τους χαρίζει η εξασφάλιση της υγείας τους με αυτόν τον εμβολιασμό».

Τον πρόεδρο της Βουλής συνόδευσαν στην αίθουσα εμβολιασμών ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μετά τον εμβολιασμό του, ο κ. Τασούλας συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου, εκφράζοντάς τους την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό του για τον αδιάκοπο αγώνα που δίνουν στο μέτωπο της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.