Skip to main content

Στον εισαγγελέα οι οκτώ συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για βαρύτατες πράξεις, μεταξύ των οποίων, για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Στον εισαγγελέα οδηγούνται οκτώ άτομα που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση της πορείας, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: 8 συλλήψεις από τα επεισόδια μετά τη λήξη των απεργιακών συγκεντρώσεων (vid)

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για βαρύτατες πράξεις και συγκεκριμένα, ανάλογα με την περίπτωση, για έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, εγκλήματα κατά της σωματικής ακεραιότητας υπαλλήλου, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τα επεισόδια συνέβησαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων που συμμετείχε στο μπλοκ των αντιεξουσιαστών αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και επιτέθηκε προς τις αστυνομικές δυνάμεις με βόμβες μολότοφ, πέτρες κ.ά. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης. Συνολικά έγιναν δώδεκα προσαγωγές υπόπτων.

Στο μεταξύ, ενόψει της μεταγωγής των συλληφθέντων στον εισαγγελέα, αλληλέγγυοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ