Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Πλεύρη με Άνθιμο-Προβληματίζουν οι αντιεμβολιαστές πιστοί

Δεν εξετάστηκε το ζήτημα του εορτασμού της 26ης Οκτωβρίου, που αποτέλεσε το ορόσημο για την έναρξη του δεύτερου κύματος κορωνοϊού πέρυσι.

Το ζήτημα των εμβολιασμών ήταν το βασικό θέμα συζήτησης κατά τη συνάντηση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο στα γραφεία της Μητρόπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης, και ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης, Ιάκωβος Αθανασίου, ζητήθηκε από πλευράς υπουργείου η συνδρομή της Εκκλησίας στην προσπάθεια της κυβέρνησης για αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού. Κι αυτό γιατί εκτιμάται ότι στο αντιεμβολιαστικό κίνημα συμμετέχουν πιστοί, οι οποίοι έχουν επηρεαστεί από μερίδα ιερέων που τάσσονται εναντίον των εμβολίων προβάλλοντας θεολογικά επιχειρήματα.



Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν εξετάστηκε το ζήτημα του εορτασμού της 26ης Οκτωβρίου, που αποτέλεσε το ορόσημο για την έναρξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας που χτύπησε με σφοδρότητα τη Θεσσαλονίκη. Πάντως, με τα κρούσματα στην πόλη να παραμένουν σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα, θεωρείται δεδομένη η πρόθεση της κυβέρνησης οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και για την απελευθέρωση της πόλης να γίνουν με αυστηρότερους περιορισμούς σε σχέση με την περσινή χρονιά.