Skip to main content

Στον νέο πρόεδρο του ΟΑΣΘ Κώστα Ταγγίρη η Άννα Ευθυμίου

Η βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την ικανοποίησής της για τη θετική όπως φαίνεται έκβαση της υπόθεσης των εργαζομένων του Οργανισμού.

Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του διαρκούς και έντονου ενδιαφέροντός της για τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε συνάντηση με το νέο Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΘ, κ. Κώστα Ταγγίρη.

Η βουλευτής ευχήθηκε στο νέο Πρόεδρο του ΟΑΣΘ καλή δύναμη αναγνωρίζοντας την πολύχρονη και αποτελεσματική προσφορά του στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Αναφέρθηκε στη βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει ο ΟΑΣΘ τα τελευταία τρία χρόνια, μέσω της ουσιαστικής ενίσχυσης του στόλου των λεωφορείων του. Παράλληλα, ο κ. Ταγγίρης ενημέρωσε τη Βουλευτή σχετικά με την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, η οποία θα έχει ισχύ έως το τέλος του 2023 και έχει αποσταλεί ήδη για έγκριση στα συναρμόδια Υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών.

Όπως σημείωσε ο κ. Ταγγίρης: «Η συμμαχία διοίκησης και εργαζομένων φέρνει αποτελέσματα και γίνεται πιο δυνατή. Τώρα, με εξασφαλισμένη την εργασιακή ειρήνη, όλες οι προσπάθειές μας στοχεύουν να προσφέρουμε καλύτερες αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη».

Η κ. Ευθυμίου εκφράστηκε θετικά για την έκβαση του ζητήματος αυτού και δήλωσε τα εξής: «Μετά από δύο χρόνια αναμονής και διαπραγματεύσεων, το πιο καίριο ζήτημα που απασχολεί τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, βρίσκεται πολύ κοντά στη λύση του. Περιμένουμε άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίες από τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε το συντομότερο δυνατό, η ΣΣΕ να αρχίσει να εφαρμόζεται. Η επί τόσο καιρό αβεβαιότητα ως προς τις αποδοχές των εργαζομένων δυναμίτιζαν το κλίμα στον οργανισμό. Στην κατεύθυνση αυτή, είναι αδήριτη ανάγκη άμεσα να προχωρήσει και κάθε άλλη εκκρεμότητα ανοιχτή σε σχέση με τους όρους εργασίας των εργαζόμενων».

Επιπρόσθετα, η βουλευτής μετέφερε στον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ την τεράστια αγωνία των μικρομετόχων του ΟΑΣΘ να αποκατασταθεί η τεράστια οικονομική ζημία που υπέστησαν από την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ που αιφνιδιαστικά νομοθέτησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Με επίγνωση ότι ο κ. Ταγγίρης δεν φέρει πολιτική ιδιότητα, η κ. Ευθυμίου τόνισε την ανάγκη για εξεύρεση πολιτικής λύσης για την αποκατάσταση της αδικίας αυτής και ζήτησε και τη συμβολή του για τον σκοπό αυτό.

Επισήμανε, επίσης, τα εξής: «Μετά την αύξηση του στόλου των λεωφορείων και τη διενέργεια του διαγωνισμού για την ανανέωσή του είναι σημαντικό να προτεραιοποιηθεί η συζήτηση για το μέλλον του ΟΑΣΘ, δηλαδή με ποια νομική μορφή θα λειτουργεί στο εξής. Πιστεύω στην απόφαση για το μέλλον του ΟΑΣΘ πρέπει να συμπεριληφθεί και η αποκατάσταση με τον πιο πρόσφορο δυνατό τρόπο της ζημίας των μικρομετόχων, μίας κατάφωρης αδικίας της τότε Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που στην ουσία δήμευσε την περιουσία των μικρομετόχων του».

Συμπληρωματικά, η κ Ευθυμίου έθεσε στον κ. Ταγγίρη το μεγάλο ζήτημα των μελών του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης ΠΣΑΘ «Ηρακλής» που αφορά την καταβολή οφειλόμενων μισθωμάτων από τον ΟΑΣΘ για τη χρήση ακινήτων που ανήκουν στον συνεταιρισμό, με την παράκληση να εξαντλήσει τα υπάρχοντα περιθώρια για την εξεύρεση δυνατής λύσης