Skip to main content

Στον Θεόδωρο Καράογλου ο δήμαρχος Σιθωνίας-Τι συζήτησαν

Ο δήμαρχος Σιθωνίας εξέφρασε προς τον υφυπουργό την αγωνία του για την αποκατάσταση των πληγών αλλά και την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου.

Με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, συναντήθηκε χθες ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν, τόσο τα γενικά προβλήματα που απασχολούν  όλους τους ΟΤΑ Α' βαθμού της χώρας,  όσο και τα ειδικά,  που ταλανίζουν τη Σιθωνία λόγω ιδιαιτεροτήτων και εκτάκτων συνθηκών.

Ο κ. Ντέμπλας έθιξε το μείζον ζήτημα της έλλειψης προσωπικού, και με δεδομένη τη στόχευση του Υπουργείου για την  οργάνωση των δήμων και των τεχνικών υπηρεσιών τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα απορρόφησης πόρων, ζήτησε τη βοήθεια του υφυπουργού Θ. Καράογλου.

Επίσης,  συζητήθηκαν οι εύλογοι προβληματισμοί που υπάρχουν για τη μετάβαση των δήμων από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα το αντικαταστήσει.

Τέλος ο δήμαρχος Σιθωνίας εξέφρασε προς τον υφυπουργό την αγωνία του για την αποκατάσταση των πληγών αλλά και τη θωράκιση του Δήμου απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς όπως τόνισε η τουριστική Σιθωνία προσφέρει πολλά στον προϋπολογισμό του κράτους .