Skip to main content

Στους 12 οι νεκροί από κορωνοϊό στη Βόρεια Μακεδονία

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 46 νέα κρούσματα, τα περισσότερα μέσα σε μία ημέρα από την εμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη Βόρεια Μακεδονία από επιπλοκές του κορωνοϊού, ανεβάζοντας στους 12 τον αριθμό των θυμάτων από τη νόσο.

Ακόμη, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 46 νέα κρούσματα, τα περισσότερα μέσα σε μία ημέρα από την εμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα ανέρχονται μέχρι στιγμής στα 430.

Τα μισά από τα 46 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην πόλη Κουμάνοβο, κάτι που προκάλεσε έντονες ανησυχίες και οδήγησε την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας στην απόφαση απαγόρευσης της κυκλοφορίας από σήμερα το βράδυ μέχρι το πρωί της Δευτέρας, στην πόλη αυτή των 100.000 κατοίκων. η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Βόρειας Μακεδονίας.

Στη Βόρεια Μακεδονία έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις 18 Μαρτίου. Όλα τα σχολεία, πανεπιστήμια και τα περισσότερα καταστήματα (με εξαίρεση τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία) παραμένουν κλειστά από τότε, ενώ ισχύουν περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των πολιτών.