Skip to main content

Στους «4» του κυπέλλου ο Ολυμπιακός, 3-2 τη Λαμία με ανατροπή (video)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βαλμπουενά (τρεις ασίστ), οι Πειραιώτες έκαμψαν την αντίσταση των σκληροτράχηλων Φθιωτών στο Φάληρο.

Την πρόκρισή του στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος πανηγυρίζει μετά από δύο χρόνια ο Ολυμπιακός επικρατώντας με 3-2 της Λαμίας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η στερεοελλαδίτικη ομάδα προηγήθηκε στο 44' με τον Αντζέτζο ενώ οι Πειραιώτες ισοφάρισαν στο 60' με σκόρερ τον Χασάν.

Κομβική φάση για την εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν αυτή του 61' καθώς ο διαιτητής Κουτσιαύτης απέβαλε τον Ρόμανιτς με 2η κίτρινη κάρτα για θέατρο και στο 72' οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ξανά προβάδισμα με γκολ του Σισέ.

Ο Σενεγαλέζος στόπερ των γηπεδούχων έκανε το 3-1 στο 77' ενώ για τους Φθιωτούς μείωσε ο Βιγιάλμπα στο 90' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Σημειώνεται πως καταλυτική ήταν η συνεισφορά του Βαλμπουενά για την ανατροπή του Ολυμπιακού καθώς μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο και ήταν αυτός που έβγαλε τρεις ασίστ στα ισάριθμα γκολ που πέτυχε η ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Αλέν, Σεμέδο, Καμαρά, Φορτούνης, Γκιγιέρμε, Μασούρας (46' Ελ Αραμπί), Τσιμίκας, Λοβέρα (46' Βαλμπουενά), Σισέ, Γκασπάρ, Χασάν (78' Μορ).

Λαμία (Μάντζιος): Κάχριμαν, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Νιασέ, Βασιλόγιαννης (75' Βιγιάλμπα), Τιρόνε (64' Σκόνδρας), Καραμάνος (64' Σασί), Ρόμανιτς, Βάντερσον, Ασίγκμπα, Μπουλούλης.