Skip to main content

Στους Αδιάφθορους ο Θεοδωρικάκος για εμπλοκή αστυνομικών στο κύκλωμα με πλαστά διαβατήρια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες μεγάλη επιχείρηση των «Αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση γιγαντιαίου κυκλώματος.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση με το γιγαντιαίο κύκλωμα με πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης, μεταβαίνει εκτάκτως στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, τους Αδιάφθορους στην Κηφισίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr αναφέρουν ότι ο υπουργός θα ενημερωθεί για τη σοβαρή υπόθεση στην οποία εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να ήταν αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ενώ συμμετείχαν και 10 αστυνομικοί από τμήματα της Αττικής. Η υπόθεση θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή καθώς πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες μεγάλη επιχείρηση των «Αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση γιγαντιαίου κυκλώματος, που κατασκεύαζε πλαστά δελτία ταυτότητας, διαβατηρια, φορολογικές δηλώσεις και στη συνέχεια τα διέθετε σε αλλοδαπούς.

Μέχρι στιγμής, στα γραφεία της λεωφόρου Κηφισίας, όπου είναι η έδρα των Εσωτερικών Υποθέσεων, έχουν προσαχθεί τουλάχιστον 20 άτομα, ανάμεσα τους και περίπου δέκα αστυνομικοί. Παράλληλα, φέρεται να έχουν γίνει έφοδοι απο κλιμάκια των «Αδιάφθορων» σε αστυνομικά τμήματα των δυτικών προαστίων και του κέντρου.  

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι εγκέφαλος του κυκλώματος είναι αξιωματικός της Αστυνομίας, ενώ οι έρευνες φέρεται να έχουν πέσει πάνω σε επίορκους αστυνομικούς, οι οποίοι πριν από δυο χρόνια συνέλήφθησαν, γιατί είχαν στήσει φάμπρικα και πουλούσαν παράνομα διαβατήρια και ταυτότητες, με «ταρίφα» που ξεκινούσε από 4.000 ευρώ.

Πηγή: protothema.gr