Skip to main content

Πέντε οι νεκροί από τη σύγκρουση αλιευτικού με ελληνικό τάνκερ

To «Έφεσος» παραμένει στο σημείο του συμβάντος, ενώ όλα τα μέλη του πληρώματός του είναι καλά στην υγεία τους και απολύτως ασφαλή.

Πέντε νεκροί είναι ο τελικός απολογισμός της σύγκρουσης του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου «Έφεσος» με τουρκικό αλιευτικό, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, 37 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Μερσίνης, στα Άδανα.

Η Andriaki Shipping CO LTD, διαχειρίστρια εταιρεία του τάνκερ αναφέρει ότι το πλοίο της ενεπλάκη σε περιστατικό με τουρκικό αλιευτικό σκάφος κοντά στις τουρκικές ακτές, έχοντας μόλις αποπλεύσει, πλήρες φορτίου, από το λιμάνι Σεϊχάν της Τουρκίας με προορισμό το Γιβραλτάρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πλοίαρχος του «Έφεσος» δρομολόγησε αμέσως ενέργειες εντοπισμού και διάσωσης αγνοουμένων, μέχρι την άφιξη της τουρκικής Ακτοφυλακής, η οποία και ανέλαβε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (SAR), κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, τα 5 μέλη του πληρώματος του αλιευτικού ανασύρθηκαν νεκροί.

To «Έφεσος» παραμένει στο σημείο του συμβάντος, ενώ όλα τα μέλη του πληρώματός του είναι καλά στην υγεία τους και απολύτως ασφαλή.

Η Andriaki Shipping τονίζει πως ενεργοποίησε αμέσως το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές και συνεργάζεται στενά με την τουρκική Ακτοφυλακή, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Διευκρινίζεται ότι το πλοίο θα παραμείνει επί τόπου, αναμένοντας νεότερες οδηγίες από τις Αρχές.

Σε δήλωσή του, ο Δημήτρης Κορκόδειλος, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας αναφέρει τα εξής: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι απ΄αυτό το –πρωτόγνωρο για την εταιρεία μας- περιστατικό. Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, προς τι οποίες εκφράζουμε τα ειλικρινέστερα των συλλυπητηρίων. Θα παραμείνουμε στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών προκειμένου να συμβάλουμε στη διερεύνηση των αιτίων του λυπηρού αυτού συμβάντος».