Skip to main content

Στρατηγική επιλογή της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας ο Δρόμος του Μεταξιού

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της περιοχής και τη σχέση της με τον Δρόμο του Μεταξιού

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρεί να παίξει έναν στρατηγικό ρόλο στην ανάπτυξη τουριστικών δεσμών με τις χώρες του «Δρόμου του Μεταξιού», τόνισε ο αντιπεριφερειάχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Θάνος, μιλώντας στο 8ο Διεθνές Συνέδριο «Δρόμος του Μεταξιού», που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Θάνος τόνισε πως ο Δρόμος του Μεταξιού έχει βαθιές ρίζες στην περιοχή, καθώς από αυτόν ξεκίνησε ο Μέγας Αλέξανδρος την εκστρατεία του στα βάθη της Ασίας, σε αυτόν περπάτησε ο Απόστολος Παύλος κηρύσσοντας τον Χριστιανισμό, ενώ η Εγνατία της ρωμαϊκής περιόδου (όπως και η σύγχρονη Εγνατία Οδός) αποτελεί επέκτασή του.

Ο αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε το ισχυρό δίκτυο μεταφορών(αεροδρόμιο, λιμάνι, σιδηρόδρομος και οδικό δίκτυο) που μπορεί να αποτελέσει κόμβο για τον Δρόμο του Μεταξιού.

Για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι καθ' όλη την ιστορία τη είναι μία πολυπολιτισμική πόλη, ένα σταυροδρόμι πολιτισμού, ιδεών και αγαθών.

Αναφέρθηκε ακόμη στον Αριστοτέλη και τον Μέγα Αλέξανδρο, καθώς και στα 17 μνημεία Ουνέσκο που υπάρχουν στην περιφέρεια Κ.Μακεδονίας.

Παρουσίασε τον «παναθρώπινο μύθο» των δώδεκα θεών της αρχαιοελληνικής θρησκείας και το σπίτι τους, τον Όλυμπο, που βρίσκεται μόλις 60 λεπτά μακριά από τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, με τη ρήση του Αριστοτέλη ότι «η ψυχή ποτέ δεν σκέφτεται χωρίς εικόνα», παρουσίασε ένα βίντεο από τα τουριστικά αξιοθέατα της περιφέρειας.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στη Voria.gr ο κ. Θάνος υπογράμμισε τη σημασία που έχει το γεγονός ότι μία τόσο σημαντική διεθνής συνάντηση, όπως το εν λόγω συνέδριο, πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως η πόλη, αλλά και ολόκληρη η περιοχή, μπαίνει δυναμικά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.