Skip to main content

Στρατής: Η Ελλάδα αποτελεί ένα ισχυρό brand name παγκοσμίως

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής βρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια της επαναλειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Κέρκυρας.

«Η Ελλάδα αποτελεί ένα ισχυρό brand name παγκοσμίως. Αυτό πρέπει να το αντιληφτούμε. Μας επιβάλλει να προστατεύουμε και να δείχνουμε ιδιαίτερη μέριμνα για την κληρονομιά που δημιουργεί αυτό το brand name, αλλά βέβαια μας ανοίγει και ισχυρούς δρόμους για το μέλλον» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Κέρκυρα, ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της επαναλειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Κέρκυρας.

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Πολιτισμού επισήμανε ότι το Μουσείο, που παρέμεινε κλειστό για πέντε έτη, επαναλειτουργεί από τον περασμένο Νοέμβριο μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών που χρειάστηκαν για τη πλήρη ανακαίνισή του. «Το μουσείο έχει ενταθχεί πλέον στη ζωή των Κερκυραίων, ενώ για τις εργασίες ανακαίνισής χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ευρωπαϊκούς πόρους» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στρατής.

«Το Μουσείο άνοιξε πριν από λίγους μήνες προσφέροντας στο κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσει ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης και του νησιού, από την παλαιολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους. Η ανακαίνιση και η επανέκθεση του Μουσείου έγινε στο πλαίσιο μίας ολοκληρωμένης μέριμνας του υπουργείου Πολιτισμού για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Κέρκυρας. Ο πολιτισμικός πλούτος και οι φυσικές ομορφιές του νησιού γίνονται πόλος έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο, καθιστώντας την Κέρκυρα έναν από τους εμβληματικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, αλλά και έναν από τους καλύτερους τόπους για κινηματογραφικά γυρίσματα στην Ευρώπη. Αυτό απαιτεί την ενεργοποίηση πολλών δυνάμεων, έτσι ώστε η πολιτιστική κληρονομιά να συνδεθεί οργανικά με τη σύγχρονη ζωή. Στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντική η ανάπτυξη συνεργιών με τους τοπικούς φορείς. Το υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη ξεκινήσει ένα δίκτυο συνεργασιών που στοχεύουν στο άνοιγμα των μνημείων και των μουσείων στις τοπικές κοινωνίες» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Κώστας Στρατής.