Skip to main content

Super League: Πολύ πιθανό να μπει η γραμμή του οφσάιντ στα πλέι οφ

Τη FIFA και την υγειονομική επιτροπή περιμένει η εταιρεία που τρέχει το VAR, ώστε να ενσωματωθεί η γραμμή του οφσάιντ κανονικά στα πλέι οφ

Από τις 24 Φεβρουαρίου είχε ληφθεί η απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να αποκτηθεί η τεχνολογία που υποστηρίζει τη γραμμή του οφσάιντ στο VAR, ώστε να είναι διαθέσιμη εν όψει playoffs στη Super League και Κυπέλλου Ελλάδας. Οι εξελίξεις όμως ήταν ραγδαίες σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και όλα πήγαν πίσω, μαζί και το συγκεκριμένο θέμα.

Το πρωτάθλημα επανεκκινεί στις 6 Ιουνίου με τα playoffs και τα playouts, εφόσον δόθηκε το "πράσινο φως" από την υγειονομική επιτροπή. Όλα θα λειτουργούν με βάση το ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο για τους αγώνες και άπαντες περιμένουν να δουν και πάλι τη μπάλα να κυλάει στο χορτάρι και να ολοκληρωθεί ομαλά η τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

Όσον αφορά στο θέμα του VAR και της περιβόητης γραμμής του οφσάιντ, για την οποία έχει γίνει τεράστια συζήτηση, οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να τη δούμε κανονικά στα playoffs. Δεν έχει γίνει κουβέντα για τα playouts, ενώ πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί και στο Κύπελλο.

Σύμφωνα με το Sport24.gr, η εταιρεία που τρέχει το Video Assistant Referee στην Ελλάδα είναι σε ετοιμότητα για να τρέξει το πρότζεκτ, πάντα σε συνεργασία και συνεννόηση με την ΕΠΟ. Απλά, είναι κάτι που δεν βρίσκεται αποκλειστικά στο χέρι τους, διότι πρέπει να έρθει η έγκριση από την υγειονομική επιτροπή και τη FIFA και αφορά τον επιπλέον operator που θα πρέπει να βρίσκεται στο Match Center και ο οποίος θα ασχολείται με τη γραμμή του οφσάιντ.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως τελικά θα έχουμε τη γραμμή του οφσάιντ στα παιχνίδια των playoffs, θυμίζοντας πως το κόστος της για κάθε παιχνίδι είναι 950 ευρώ +ΦΠΑ. Η ενσωμάτωση της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι σίγουρο ότι θα μειώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις φωνές κατά της διαιτησίας και αποτελεί αίτημα όλων των ομάδων εδώ και καιρό.