Skip to main content

Superleague: Πανηγύρισε την πρώτη του νίκη ο Απόλλων Σμύρνης (vid)

Χρειάστηκε ένα γκολ του Ιωαννίδη και κυρίως μια εκπληκτική επέμβαση του γκολκίπερ Κότσαρη σε εκτέλεση πέναλτι του Περέα στο 93'.

Άργησε αλλά τα κατάφερε ο Απόλλων Σμύρνης. Η Ελαφρά Ταξιαρχία έπειτα από έξι ανεπιτυχείς προσπάθειες στη Super League πανηγύρισε την πρώτη και υπερπολύτιμη νίκη της και ξεκόλλησε απ' την τελευταία θέση της βαθμολογίας, όπου ξέμεινε ο Ατρόμητος.

Για να φτάσει πάντως ο Απόλλων στη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα χρειάστηκε ένα γκολ του Ιωαννίδη και κυρίως μια εκπληκτική επέμβαση του γκολκίπερ Κότσαρη σε εκτέλεση πέναλτι του Περέα στο 93'!

Αλλαγή και γκολ ο Ιωαννίδης

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μέτριο, νωχελικό και δίχως φάσεις και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως οι δυο προπονητές έκαναν συνολικά πέντε αλλαγές, μια συνθήκη που ευνόησε τον Απόλλωνα που βρήκε το γκολ το οποίο έψαχνε στο 48'. Έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή του ΠΑΣ, ο Ντομίνγκες πήρε την κεφαλιά, ο Πίρσμαν έσωσε στη γραμμή αλλά ο Ιωαννίδης, που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Στο 92' ένα χέρι του Μπαξεβανίδη εντός περιοχής λίγο έλειψε να αλλάξει την ιστορία του αγώνα. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, ο Περέα ανέλαβε τη εκτέλεση αλλά ο Κότσαρης έπεσε στην αριστερή γωνία και μπλόκαρε την μπάλα χαρίζοντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Απόλλων: Κότσαρης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Άλβες (46' Λισγάρας), Μπαξεβανίδης, Φαν Λα Πάρα (46' Μαρτίνες), Άντονι, Κάστρο, Τσιλούλης (90' Τσιλούλης), Παμλίδης (79' Βιτλής), Ντάουντα (46' Ιωαννίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε (80' Παντελάκης), Πέερσμαν, Σνάιντερ (64' Μπρένερ), Ντομίνγκες, Καραχάλιος (80' Μίνα), Γκαρντάβσκι (46' Μορέιρα), Περέα, Μιλιντσεάνου (46' Τριάδης).