Skip to main content

Σβίγκου από Θεσσαλονίκη: Οι πολίτες δεν τα βγάζουμε πέρα με την ακρίβεια Μητσοτάκη

«Οι πολίτες δεν τα βγάζουμε πέρα με μια πολιτική, η οποία γυρνάει την πλάτη στις ζωές των απλών ανθρώπων», σημείωσε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι πολίτες δεν τα βγάζουμε πέρα με την ακρίβεια Μητσοτάκη», δήλωσε, από τη Θεσσαλονίκη, η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Ράνια Σβίγκου.

«Οι πολίτες δεν τα βγάζουμε πέρα με μια πολιτική, η οποία γυρνάει την πλάτη στις ζωές των απλών ανθρώπων», σημείωσε η κ. Σβίγκου και συνέχισε: «Οι εκλογές έρχονται το φθινόπωρο. Εμείς είμαστε έτοιμοι γι' αυτές και πιστεύουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και θα ανοίξει τον δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση, η οποία θα δώσει ελπίδα και προοπτική για τον τόπο και τους πολίτες».

Η κ. Σβίγκου είχε, στο κτίριο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, συνάντηση με τους τους Ενιαίους Συλλόγους Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του ΑΠΘ και του Διεθνούς Πανεπιστημίου και με εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων, με τους οποίους συζήτησε θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης. Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Γιαννούλης, Κατερίνα Νοτοπούλου και Κώστας Ζουράρις.

«Για μια ακόμη φορά διαπιστώσαμε την αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας στο νέο νομοσχέδιο Κεραμέως. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, το οποίο έρχεται περαιτέρω να υποβαθμίσει και να απαξιώσει τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση», είπε η κ. Σβίγκου και πρόσθεσε: «Δηλώσαμε για ακόμη μια φορά την πλήρη στήριξή μας στους αγώνες της πανεπιστημιακής κοινότητας. Το νομοσχέδιο αυτό δεν πρέπει να ψηφιστεί. Εάν και εφόσον ψηφιστεί, η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα το καταργήσει».

Η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έχει αυτή την ώρα συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων, στα γραφεία τους, και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τη διοίκηση των εργαζομένων στο Μετρό, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Το απόγευμα, η κ. Σβίγκου θα παρευρεθεί και θα εισηγηθεί στη συνεδρίαση της Ν.Ε. Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τη συμμετοχή μελών της Κ.Ε., συντονιστών των Οργανώσεων, μελών και βουλευτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ