Skip to main content

Απεβίωσε ο Τάκης Δημόπουλος - Ήταν ο μακροβιότερος πρόεδρος κομματικής οργάνωσης της ΝΔ

Ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, πρόσωπο αναφοράς για τους «γαλάζιους» της δυτικής Θεσσαλονίκης και στενός φίλος του Κ. Καραμανλή ο εκλιπών.

Ένα από τα πιο ιστορικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, ο Τάκης Δημόπουλος, έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 77 χρόνων.

Στενός φίλος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο Τάκης Δημόπουλος είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος κομματικής οργάνωσης στη χώρα, καθώς διατέλεσε πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα επί 24 χρόνια, διαδεχόμενος τον πρώτο πρόεδρο κ. Δανιηλίδη και δίνοντας τη σκυτάλη της ΝΟΔΕ στο πολιτικό του παιδί, τον Μίλτο Τασούλη.

Παρέμεινε στην προεδρία της νομαρχιακής οργάνωσης της δυτικής Θεσσαλονίκης από το 1986 έως το 2010, ενώ διατέλεσε και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Επίσης ήταν υποψήφιος δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 1986 και του 1990.

Για δεκαετίες ήταν το σημείο αναφοράς των «γαλάζιων» στη δυτική Θεσσαλονίκη. Προϊστάμενος στον ΟΤΕ, νυμφευμένος με δύο κόρες, ο Τάκης Δημόπουλος έφυγε αναπάντεχα σήμερα το πρωί.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, στις 11.00' το πρωί.