Skip to main content

Τα αποτελέσματα των δημαιρεσιών στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου επανεξελέγη ο Γιώργος Ρούμελης με 19 ψήφους και αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Κεραμιδάς με 15 ψήφους.

Με αποκλειστικό θέμα την εκλογή νέου Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 9 Ιανουαρίου η Ειδική δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου.    

Υπό την Προεδρεία του πλειοψηφήσαντος Δημοτικού Συμβούλου Νέστορα Λαφαζανίδη και με τη σχηματιζόμενη απαρτία παρόντων των 39 εκ των 45 δημοτικών συμβούλων, διενεργήθηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης - με μυστική ψηφοφορία- του Προεδρείου του Δ.Σ. με τα κάτωθι αποτελέσματα:

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου επανεξελέγη ο Γιώργος Ρούμελης με 19 ψήφους, Αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Κεραμιδάς με 15 ψήφους και Γραμματέας ο Γρηγόρης Κυριακίδης με 19 ψήφους.

Στη συνέχεια, στις Δημαιρεσίες για την ανάδειξη μελών των Επιτροπών προέδρευσε το ως άνω εκλεγμένο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, με τα αποτελέσματα να έχουν ως εξής:

Οικονομική Επιτροπή

Μέλη (αντιδήμαρχοι) που ορίζονται από το Δήμαρχο:

Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Σωτηράκης

  • Κωνσταντίνος Αμανατιάδης
  • Νέστορας Λαφαζανίδης

Μέλη που εκλέχθηκαν στις δημαιρεσίες:

Τακτικά Μέλη

Γιώργος Σταυρίδης (14 ψήφοι), Χρήστος Δεμερτζής (13 ψήφοι), Ιωάννης Καμαρινός (9 ψήφοι), Μαρία Πασχαλίδου (8 ψήφοι), Πέτρος Σούλας (6 ψήφοι), Νίκος Ζυγάς (2 ψήφοι).

Αναπληρωματικά Μέλη

Μαρία Γαβαλά (10 ψήφοι), Αθηνά Παμπουκίδου (9 ψήφοι), Βασίλης Ανδρεάδης (7 ψήφοι), Συμίνα Καλού (6 ψήφοι), Γιώργος Χατζηβρέττας (3 ψήφοι), Στάθης Καϊτετζίδης (1 ψήφος).

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Μέλη (αντιδήμαρχοι) που ορίζονται από το Δήμαρχο:

Πρόεδρος: Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή

  • Νέστορας Λαφαζανίδης
  • Αθηνά Παμπουκίδου

Μέλη που εκλέχθηκαν στις δημαιρεσίες:

Τακτικά Μέλη

Κωνσταντίνος Αμανατιάδης (14 ψήφοι), Αλεξάνδρα Κορωνίδου (13 ψήφοι), Μαρία Πασχαλίδου (10 ψήφοι), Ιωάννης Καμαρινός (9 ψήφοι), Γιώργος Χατζηβρέττας (6 ψήφοι), Νίκος Ζυγάς (2 ψήφοι)

Αναπληρωματικά μέλη

Κωνσταντίνος Σωτηράκης (10 ψήφοι), Όλγα Αθανασιάδου (9 ψήφοι), Αθανάσιος Τσεχελίδης (8 ψήφοι), Βασίλης Ανδρεάδης (7 ψήφοι), Πέτρος Σούλας (2 ψήφοι) και Στάθης Καϊτετζίδης (1 ψήφος).         

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός ευχήθηκε η νέα θητεία του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να είναι γόνιμη και δημιουργική προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών, σε μια πορεία που θα ενώνει το κοινό όραμα όλων των παρατάξεων για την πρόοδο και την προοπτική του τόπου. “ Σε αυτή την νέα πορεία που έχει ξεκινήσει στο δήμο μας, απαιτείται η συνεργασία και η συμβολή όλων των δημοτικών παρατάξεων, γι αυτό καλούμαστε όλοι να επιδείξουμε αυξημένα αντανακλαστικά προκειμένου να ανταποκριθούμε με ενότητα και ομοψυχία στα προβλήματα και στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας”.           

Από την πλευρά τους οι επικεφαλής των παρατάξεων: “Ξεκινάμε από την Αρχή” Ιωάννης Καμαρινός, “Δήμος για Όλους” Πέτρος Σούλας, “Συμμαχία Πολιτών” Νίκος Ζυγάς, “Λαϊκή Συσπείρωση” Θανάσης Κοκονάς και “Κοινωνία Ευθύνης” Ιωάννης Γιαννακόπουλος εξέφρασαν την ευχή η νέα διετής θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών να είναι αποτελεσματική, περισσότερο παραγωγική και γόνιμη για τον Δήμο και τους πολίτες.

Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ρούμελης ευχαρίστησε  το σώμα για την τιμή  και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και τόνισε πως θα προασπίσει με όλες του τις δυνάμεις τη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποτελέσει πρότυπο δημοκρατικό όργανο όλης της πόλης, προτάσσοντας και υπηρετώντας τις αξίες του διαλόγου, της πίστης στους κανόνες, του σεβασμού, της συνέπειας και της δικαιοσύνης.