Skip to main content

Τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών σε οκτώ τμήματα του ΑΠΘ

Πώς διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα από τις ψηφοφορίες σε οκτώ Τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη προέδρων.

Σε οκτώ Τμήματα του ΑΠΘ έγιναν σήμερα εκλογές για την ανάδειξη προέδρων και αναπληρωτών προέδρων. Ειδικότερα, ηλεκτρονικές κάλπες στήθηκαν στα Τμήματα Θεολογικής, Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, Οικονομικών Επιστημών, Πολιτικών Επιστημών, Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και στα δύο τμήματα Φυσικής Επιστήμης και Αθλητισμού σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Οι ψηφοφορίες ολοκληρώθηκαν το απόγευμα και τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Στο Τμήμα Θεολογίας πρόεδρος αναδείχθηκε ο αναπληρωτής καθηγητής Νικόλας Μαγγιώρος και αναπληρώτρια πρόεδρος η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ευαγγελία Αμοιρίδου που ήταν οι μοναδικοί υποψήφιοι.

Στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας δεν εξελέγη πρόεδρος καθώς υπήρξε ισοψηφία μεταξύ των καθηγητών Αθανάσιου Γκίκα και Κωνσταντίνου Χρήστου οι οποίοι έλαβαν από 14 ψήφους (υπήρξε και ένα λευκό). Αναπληρωτής πρόεδρος αναδείχθηκε ο καθηγητής Απόστολος Κραλίδης, ως μοναδικός υποψήφιος.

Στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών υπήρξε μία υποψηφιότητα για την κάθε θέση. Έτσι πρόεδρος αναδείχθηκε η καθηγήτρια Κυριακή Κοσμίδου και αναπληρωτής πρόεδρος ο καθηγητής Δημήτρης Κουσενίδης.

Ως μοναδικοί υποψήφιοι εξελέγησαν στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών πρόεδρος ο αναπληρωτής καθηγητής Άρις Στυλιανού και αναπληρωτής πρόεδρος ο αναπληρωτής καθηγητής Γιάννης Παπαγεωργίου.

Το ίδιο συνέβη και στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, με πρόεδρο τον καθηγητή Γιώργο Καλλίρη και αναπληρωτή πρόεδρο τον καθηγητή Χρήστο Φραγκονικολόπουλο.

Στο Τμήμα Φυσικής Επιστήμης και Αθλητισμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη πρόεδρος αναδείχθηκε ο καθηγητής Γιώργος Τζέτζης και αναπληρωτής πρόεδρος ο καθηγητής Χαράλαμπος Τζορμπατζούδης που ήταν μοναδικοί υποψήφιοι.

Τέλος, στο Τμήμα Φυσικής Επιστήμης και Αθλητισμού με έδρα τις Σέρρες πρόεδρος εξελέγη ο αναπληρωτής καθηγητής Μιχάλης Νικολαΐδης ο οποίος επικράτησε της καθηγήτριας Κατερίνας Μουρατίδου (14 ψήφους έναντι 11) και αναπληρώτρια πρόεδρος η αναπληρώτρια καθηγήτρια Φωτεινή Αραμπατζή η οποία επικράτησε του καθηγητή Νίκου Κωφοτόλη (12 ψήφους έναντι 11).