Skip to main content

Τα χαστούκια από τους Σκοπιανούς και η παραχώρηση της Θράκης

Η Βόρεια Μακεδονία πέθανε πριν γεννηθεί. Οι αστερίσκοι του Νίκου Κοτζιά - το παραμυθάκι του Ανδρέα, δηλαδή - ξεθώριασαν.

Κάθε μέρα κι ένα χαστούκι από τους Σκοπιανούς, που πονάει φυσικά μόνον τα μάγουλα των Ελλήνων πατριωτών, αφού οι εθνομηδενιστές είναι υπερήφανοι που παρέδωσαν την μακεδονική ταυτότητα στους Σλάβους των Σκοπίων. Άλλωστε, πήραν και τα συγχαρητήρια των Δυτικών και είναι ικανοποιημένοι.

Αποκαλύπτει ο Ζάεφ: «Φτάσαμε σε μια συμφωνία αλλά ξέραμε τι έπρεπε να διαφυλάξουμε, τη γλώσσα και την ταυτότητα. Και η Ελλάδα τα αναγνώρισε αυτά. Υπάρχει "μακεδονική" γλώσσα στη συμφωνία», είπε. «Είμαστε "Μακεδόνες" με "μακεδονική" γλώσσα. Η "μακεδονική" γλώσσα είναι πλούσια σε διαλέκτους και γι' αυτό αξίζει να ενταχθεί στις γλώσσες της ΕΕ», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Η Βόρεια Μακεδονία πέθανε πριν γεννηθεί. Οι αστερίσκοι του Κοτζιά -το παραμυθάκι του Ανδρέα, δηλαδή- ξεθώριασαν. Όπως όλοι περίμεναν φυσικά, εκτός του διδύμου Τσίπρα-Κοτζιά.

Πώς το λέει το τραγούδι;  «Όχι θα κάτσω να σκάσω… τι λες καλέ…». Κάτι τέτοιο είπε ο Σλάβος υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Ν. Ντιμίτροφ, ανακοινώνοντας ότι ακόμη κι αν είναι αρνητικό το δημοψήφισμα για την συμφωνία των Πρεσπών, αυτή θα πάει στην Βουλή. Πώς το είπε ο Μπρεχτ; «Αν ο λαός δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση, αλλάζεις λαό». [Πήρε κι αυτός μαθήματα από την κυβέρνηση της Ελλάδας σχετικά με την περιφρόνηση του λαού].

Άλλο παραμύθι, που μάλλον έκλεψε ο Ζάεφ από τον Κοτζιά. Σε συνάντηση που είχε με τους επιχειρηματίες του Μοναστηρίου, τόνισε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα ανοίξει νέους δρόμους στην οικονομία της χώρας. «Το άρθρο 13 και το άρθρο 14 της συμφωνίας καθορίζουν σαφώς το πλαίσιο που έχει να κάνει με τις οικονομικές σχέσεις. Η συνεργασία με την Ελλάδα στο μέλλον θα γίνει πολύ πιο παραγωγική. Οταν η συμφωνία κυρωθεί από την ελληνική βουλή αναμένουμε διπλασιασμό των εμπορικών συναλλαγών των δύο κρατών», τόνισε.

Ας πει κάποιος, ποιο εμπόδιο υπάρχει σήμερα για την διακρατική οικονομική συνεργασία με τα Σκόπια. Καμία… Ελεύθερες απολύτως οι επενδύσεις και οι συναλλαγές. Τι θα συμβεί δηλαδή περισσότερο, όπως υποστηρίζουν Ζάεφ και Κοτζιάς, όταν ενταχθούν οι Σκοπιανοί στο ΝΑΤΟ; Για Ε.Ε. δεν συζητάμε. Θέλει μια δεκαετία και βάλε, αν υπάρχει φυσικά μέχρι τότε Ε.Ε.

Δείτε τι ετοιμάζουν Γαβρόγλου-Τσίπρας για την παραχώρηση της Θράκης στο Προξενείο Κομοτηνής. Είπε ο Μέτε, ο ψευτομουφτής Ξάνθης: «Εμείς πλέον σε αυτή την κοινότητα, μάθαμε να κινούμαστε από κοινού. Ως Ξάνθη σε περίπτωση που θέλουμε, μπορούμε να κατευθύνουμε περίπου 18.000 ψήφους στο κόμμα που θέλουμε. Πλέον πρέπει να είμαστε ξύπνιοι και να διεκδικούμε τα δίκια μας».

Ξεπουλάμε παιδιά, την Θράκη για τις 18.000 ψήφους του Μέτε; Γιατί, όχι θα μου πεις… Όταν είσαι διεθνιστής, όλες οι χώρες είναι το ίδιο. Είχαν ρωτήσει τον αδελφό του Σημίτη, τι είναι γι’ αυτόν η Ελλάδα. Και απάντησε, «ο ήλιος και η θάλασσα». Τέτοιος πατριώτης δηλαδή. Μόνο που ήλιο και θάλασσα, έχουν οι μισές χώρες της υφηλίου.

Και να μη ξεχνάμε. Όταν δεν είχε επικρατήσει πλήρως η μαρξιστική κοσμοθεωρία στην Αριστερά, τραγουδούσε ο Λαζόπουλος: "Μπες σ' εκείνων τα μυαλά / που ξεχνούν κι αμφισβητούν και νομίζουν πως μπορούνε / να βαφτίζουν Μακεδόνες Σκοπιανούς απατεώνες".