Skip to main content

Τα... χρυσά διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης - Περιοχές και τιμές (παραδείγματα)

Υπερπολυτελείς κατοικίες για… κροίσους και όχι μόνον - Έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον και ξένων επενδυτών. Τι προσφέρουν, πού βρίσκονται

Πολυτελή διαμερίσματα που…κόβουν την αναπνοή με τη θέα που προσφέρουν αλλά και εξαιτίας των ποσών στα οποία πωλούνται. Μονοκατοικίες με όλες τις ανέσεις που υπόσχονται αστική απομόνωση. Μεζονέτες σε οικιστικά συγκροτήματα που θα ζήλευαν και οι πιο δύσκολοι αγοραστές. Αυτές είναι μόνον κάποιες από τις εναλλακτικές επιλογές που έχουν όσοι αγοραστές κατοικίας είναι διατεθειμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να επενδύσουν σε ακίνητα της Θεσσαλονίκης που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες τους που για κάποιους άλλους αποτελούν άπιαστο όνειρο.

Μπορεί, όπως λένε εκπρόσωποι του real estate, οι εν δυνάμει επενδυτές «χρυσών» κατοικιών να μην συνωστίζονται για την απόκτηση τους, ωστόσο δεν λείπουν εκείνες οι περιπτώσεις που αναζητούν τη δική τους στέγη που θα έχει πολυτελείς προδιαγραφές και ιδιαίτερες ανέσεις.

Οι πολυτελείς κατοικίες που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα βαλάντια έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον και ξένων επενδυτών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται με διαφορετική δυναμική για το real estate της Θεσσαλονίκης.

Εκτός από την αγορά διαμερισμάτων και μεζονετών από ιδιώτες, το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να καταγράφεται και έντονη κατασκευαστική δραστηριότητα είτε από Έλληνες είτε από ξένους επενδυτές για την κατασκευή πολυτελών κατοικιών.

Η Voria.gr, έκανε έρευνα σε μια σειρά ακινήτων, που πωλούνται μέσω αγγελιών σε ιστοσελίδες κτηματομεσιτικών γραφείων και σας παρουσιάζει μερικά, ενδεικτικά, παραδείγματα ακινήτων που υπόσχονται χλιδή και άνεση.

-Πολυτελής βίλα 740 τμ στην Καλαμαριά, που διαθέτει 8 δωμάτια και αναπτύσσεται σε τρεις ορόφους πωλείται προς 4 εκατ. ευρώ. Η βίλα διαθέτει πισίνα και κατασκευάστηκε το 2007.

-Επιπλωμένη μεζονέτα, πέντε δωματίων, που εκτείνεται σε 300 τμ, σε τρία επίπεδα, με πισίνα, επίσης στην Καλαμαριά πωλείται προς 1,55 εκατ. ευρώ. Διαθέτει τέσσερα μπάνια, ασανσέρ και roof garden.

-Διαμέρισμα 207 τμ, στη Νέα Παραλία, στον έκτο όροφο πολυκατοικίας, με απεριόριστη θέα στη θάλασσα πωλείται αντί του ποσού του 1,1 εκατ. ευρώ. Διαθέτει έξι δωμάτια, τρία μπάνια και αποθήκη. Το διαμέρισμα πωλείται επιπλωμένο.

-Διαμέρισμα στη Λεωφόρο Νίκης, στον πρώτο όροφο με θέα στη θάλασσα, πλήρως ανακαινισμένο το 2017, πωλείται προς 1,05 εκατ. ευρώ. Διαθέτει μια σαλοκουζίνα και δυο ευρύχωρα υπνοδωμάτια με βεστιάριο.

-Διαμέρισμα 100 τμ, στην περιοχή του Λευκού Πύργου, στον όγδοο όροφο οικοδομής με θέα στη θάλασσα πωλείται προς 850.000 ευρώ. Διαθέτει τρία υπνοδωμάτια και σαλοκουζίνα. Το διαμέρισμα ανακαινίστηκε το 2021.

-Διαμέρισμα 280 τμ στην Λεωφόρο Νίκης πωλείται αντί του ποσού των 2,8 εκατ. ευρώ. Το διαμέρισμα καταλαμβάνει όλο τον έκτο όροφο της οικοδομής στην οποία βρίσκεται, διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, ξενώνα, σαλοτραπεζαρία, βεστιάριο, αποθήκη και δυο μπάνια.

-Νεόδμητη βίλα 300 τμ, στον παλιό οικισμό Πανοράματος, που αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, πωλείται προς 1,48 εκατ.ευρώ. Αποτελείται από 5 υπνοδωμάτια, σαλοκουζίνα, 4 μπάνια και WC. Μεταξύ άλλων διαθέτει ανελκυστήρα, πάρκινγκ, αποθήκη, κήπο, πισίνα, BBQ και playroom.

-Νεόδμητη μονοκατοικία στο Πανόραμα, τριών ορόφων που εκτείνεται σε 600 τμ, πωλείται προς 900.000 ευρώ. Διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, πέντε μπάνια, playroom και πισίνα.