Skip to main content

Τα δεδουλευμένα τους διεκδικούν 489 εργαζόμενοι στον δήμο Θεσσαλονίκης

Εργαζόμενοι που προσελήφθησαν με την προκήρυξη 3κ μαζί με τον Σύλλογο εργαζομένων του δήμου συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής.

Εγγυήσεις ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να πληρωθούν οι 489 εργαζόμενοι που προσελήφθησαν με την προκήρυξη 3κ έδωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τον Σύλλογο εργαζομένων του δήμου στο δημαρχείο.

Η πρόσληψη των εργαζομένων αορίστου χρόνου έγινε στις 2 Οκτωβρίου, ωστόσο οι ίδιοι δεν έχουν δει ακόμη τον μισθό να μπαίνει στον λογαριασμό τους. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται να παρευρεθούν στο δημοτικό συμβούλιο και την προσεχή Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου.

Κατά τη συνάντηση των δύο μερών, που πραγματοποιήθηκε σε ήρεμους τόνους, ο κ. Αηδονόπουλος έκανε λόγο για προσπάθειες του δήμου να καταβληθεί ολόκληρος ο μισθός του Οκτωβρίου το αργότερο μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, «προσπαθώντας παράλληλα να καταβάλλουμε το ποσό ίσως και μια εβδομάδα νωρίτερα», ωστόσο φάνηκε αρκετά επιφυλακτικός για την καταβολή δεύτερου μισθού εντός του ίδιου μήνα. Όπως ανέφερε, έπειτα και από πρόταση εργαζομένου κατά τη συνάντηση, ο δήμος θα εξετάσει τη δυνατότητα να δοθεί και ένα μέρος του μισθού του Νοεμβρίου, ως έναντι, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, «με μια διαδικασία που θα κοιτάξουμε πώς είναι η νομιμότερη και η προσφορότερη».



Ο αντιδήμαρχος σημείωσε πως το πρόβλημα με τη μισθοδοσία δημιουργείται με την παραμετροποίηση που πρέπει να γίνει για να ενταχθούν για πρώτη φορά στο σύστημα οι εργαζόμενοι, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση για αβελτηρία. «Οφείλω να στηλιτεύσω την αβελτηρία και τη μη προετοιμασία από την προηγούμενη διοίκηση η οποία γνώριζε πάρα πολύ καλά εδώ και 8 μήνες σχεδόν ότι θα προσληφθούν τόσοι άνθρωποι. Δεν έπρεπε να περιμένει τους οριστικούς πίνακες, έπρεπε να είναι προετοιμασμένα όλα για τη μισθοδοσία του αριθμού ασχέτως ποιος θα ερχόταν» για να καλύψει τη θέση, ανέφερε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους. «Οι προσπάθειες όλων τείνουν στο να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για τα δεδουλευμένα» πρόσθεσε.

Βγαίνοντας από τη συνάντηση ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων, Κωνσταντίνος Φούντας, επεσήμανε πως νομικά οι εργαζόμενοι μπορούν να λάβουν και δεύτερο μισθό μετά από 10 ημέρες από την καταβολή του πρώτου, τονίζοντας πως ζητούν σχετικές απαντήσεις τόσο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Μιχάλη Κούπκα όσο και από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. «Πολλοί έρχονται από μέρη εκτός Θεσσαλονίκης, ήδη μερικοί από αυτούς χρωστούν και ούτε καν Χριστούγεννα δεν μπορούν να κάνουν».