Skip to main content

Τα Digital Skills στην 84η ΔΕΘ από Found.ation και πρεσβεία των ΗΠΑ

Workshops, ομιλίες και διάλογος γύρω από την τεχνολογία και τα skills που απαιτούνται στη νέα εποχή, στο Innov.ation HUB.

Μετά την επιτυχία της περσινής έκθεσης όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ήταν η τιμώμενη χώρα, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Found.ation, προγραμματίζουν και φέτος μια σειρά δράσεων στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 15 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Helexpo. Το κυρίαρχο θέμα αυτή τη χρονιά είναι το μέλλον της εργασίας και η σχέση της τεχνολογίας με την επιχειρηματικότητα και στόχος είναι να γνωρίσει το κοινό τις δεξιότητες που απαιτεί η νέα βιομηχανική εποχή, αλλά και να εκπαιδευτεί σε αυτές. Για τον σκοπό αυτό, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Innov.ation HUB θα λειτουργήσει για δεύτερη φορά ως κόμβος εκπαίδευσης και καινοτομίας εντός της ΔΕΘ, όπου ιδέες, γνώσεις και ομιλίες που εμπνέουν θα περιμένουν όλους τους επισκέπτες της έκθεσης.

Το πρόγραμμα του Innov.ation Hub εντάσσεται σε σειρά εκδηλώσεων που υποστηρίζει η Πρεσβεία των Η.Π.Α. και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην 84η ΔΕΘ και περιλαμβάνει τις εκδηλώσεις Talks & Events και το Global Agripreneurs Summit.  

Digital Greece Pavilion, Stage 2

Το Innov.ation HUB φιλοξενείται εντός του Digital Greece Pavilion, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και διαθέτει ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα διδασκαλίας όπου θα παρέχονται μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων, αλλά και θα φιλοξενούνται ομιλίες, κάθε μέρα, καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τα μαθήματα καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος δεξιοτήτων που θα είναι απαραίτητα στο μέλλον σε κάθε άνθρωπο, από τη χρήση των social media μέχρι τον προγραμματισμό. Στο Innov.ation HUB θα υπάρχει επίσης ένας χώρος όπου θα φιλοξενούνται ανοικτές συζητήσεις και συναντήσεις, αλλά και ένας σταθμός φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών. Μια σειρά ομιλιών για την καινοτομία – ανοιχτές συνεδρίες και εργαστήρια από VCs, καθιερωμένους επιχειρηματίες τεχνολογίας και εξέχουσες προσωπικότητες από το ευρύτερο οικοσύστημα της καινοτομίας – θα παρουσιάζονται κάθε απόγευμα με στόχο να εμπνεύσουν την επόμενη γενιά επιχειρηματιών και καινοτόμων. Συνολικά, περισσότερες από 50 ώρες μαθημάτων και ομιλιών έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα 7-15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι δεξιότητες θα έχουν στο μέλλον μεγαλύτερη βαρύτητα απ' ότι οι τίτλοι σπουδών, ενώ στην εποχή της αυτοματοποίησης των πάντων, οι εργαζόμενοι του μέλλοντος θα πρέπει να αναπτύξουν διαφορετικού τύπου προσόντα, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας. Το Innov.ation HUB εστιάζει σήμερα στην αγορά του αύριο αντιμετωπίζοντας την τεχνολογία ως σύμμαχο και όχι ως απειλή.

Όλα τα μαθήματα και οι ομιλίες είναι ανοικτά και δωρεάν για τους επισκέπτες της έκθεσης. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα υπάρχουν στη σελίδα https://innov.ation.life και ακολουθήστε το #USATIF2019 στο Twitter για συνεχή ενημέρωση.