Skip to main content

Τα δύο mega projects που θα προχωρήσουν από Σεπτέμβριο

Το πρώτο project έχει κωδική ονομασία «Θριάσιο ΙΙ» και πρόκειται να «βγει» προσεχώς - Το δεύτερο αφορά πακέτο μετοχών στα Ελληνικά Πετρέλαια

Και οι τρεις εταιρείες είναι από τις μεγαλύτερες στον κλάδο τους. Ο λόγος αφορά στις Cosco, Damco και Goldair Cargo, οι οποίες βρίσκονται, ατύπως προς το παρόν, στην αφετηρία για να διεκδικήσουν το mega project με τον κωδικό «Θριάσιο ΙΙ», που πρόκειται να «βγει» προσεχώς. Συγκεκριμένα, από την κυβέρνηση μας λένε αρμοδίως ότι είναι ένα από τα πιο ώριμα projects που βρήκαν στα συρτάρια, για αυτό και θα το προχωρήσουν ενδεχομένως και μέσα στον Σεπτέμβριο, αν προλάβουν.

Για την ιστορία και όχι μόνο, θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο στόχος είναι να δημιουργηθεί στην περιοχή του Θριασίου το μεγαλύτερο logistic center στα Βαλκάνια, που θα εξυπηρετεί το λιμάνι του Πειραιά και όχι μόνο. Συνεπώς, τα οικονομικά – και όχι μόνο – συμφέροντα θα είναι μεγάλα. Γι αυτό και οι πιέσεις που θα ασκηθούν σε όλα τα επίπεδα αναμένεται ότι θα είναι τεράστιες.

Αυτό όμως δεν θα είναι το μοναδικό project, που θα μας απασχολήσει τον ερχόμενο μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον όμιλο Λάτση εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσουν τελικά και το δικό τους πακέτο μετοχών στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), όταν ξεκινήσει και πάλι η σχετική διαδικασία. Πηγές, που είναι σε θέση να γνωρίζουν, υποστηρίζουν ότι τα κορυφαία στελέχη του ομίλου το πήραν απόφαση, για αυτό και παίρνουν τα μέτρα τους. Στο πλαίσιο αυτό, στα κεντρικά του ομίλου, στην Ελβετία, φέρεται να έγινε προ μερικών εβδομάδων μια σύσκεψη για να εξετασθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον σχετικά με το πακέτο. Το συμπέρασμα; Οντως, ενδιαφέρον υπάρχει, προέρχεται από δυο πλεύρές, οι οποίες έχουν ήδη προσεγγίσει τον όμιλο.