Skip to main content

Τα εμβόλια, οι αλλαγές στους γ.γ. της κυβέρνησης και ο δήμαρχος των 70 ερωτήσεων

Τα ραντεβού για όσους θέλουν... Moderna, οι αλλαγές στους γενικούς γραμματείς της κυβέρνησης και οι συζητήσεις του Καϊτεζίδη με τους δημότες

-Από τον Ιανουάριο και μάλιστα κυρίως μετά το πρώτο δεκαήμερο μπορεί να κλείσει ένας πολίτης ραντεβού για την «αναμνηστική» δόση του εμβολίου, εφόσον είναι Θεσσαλονικιός και επιθυμεί να εμβολιαστεί με Moderna. Ακόμη και όσοι δεν περίμεναν να κλείσει το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση εδώ και καιρό αδυνατούσαν να κλείσουν εγκαίρως (στην παρέλευση του εξαμήνου) ραντεβού, εκτός κι αν άλλαζαν εμβόλιο και πήγαιναν σε εκείνο της Pfizer. Οι αρμόδιοι αντί να βάζουν τον κόσμο σε διλήμματα θα έπρεπε να είναι καλύτερα και σοβαρότερα προετοιμασμένοι και να δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης και στο εμβόλιο της Moderna. Υπάρχει πολύς κόσμος που διαμαρτύρεται και με το δίκιο του. Κάνεις δυο δόσεις Moderna πηγαίνουν όλα καλά, εμπιστεύεσαι το συγκεκριμένο εμβόλιο, είσαι συνεπής, αλλά η Πολιτεία μιλάει για τρίμηνα, όταν δεν μπορεί να είναι συνεπής απέναντί σου ούτε στο εξάμηνο. Όσοι μείνουν χωρίς αναμνηστική δόση και με χαμηλά αντισώματα λοιπόν για ένα και ενάμιση μήνα θα μείνουν με ευθύνη της Πολιτείας. Και θέλουν να πείσουν και ανεμβολίαστους...

-Αύριο ή μεθαύριο οι αλλαγές στους γενικούς γραμματείς της κυβέρνησης, για να αποφύγουν το ασυμβίβαστο όσοι εκ των σημερινών επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Το ίδιο ισχύει και για τους επικεφαλής διαφόρων οργανισμών. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι –λίγοι κατά τις πληροφορίες μας- θα αφήσουν τις θέσεις τους για να έχουν την ευκαιρία να πολιτευτούν και ποιοι θα μπουν σ' αυτές, που σημαίνει ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. Από τις ανακοινώσεις είναι πιθανό να προκύψουν σημαντικές αλλαγές στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Κρατήστε το.

-Ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, έχει καθιερώσει το ραντεβού του απευθείας με τους πολίτες, ώστε να δεχτεί ερωτήσεις τους, σε έναν θεσμό, με αξιοσημείωτη αμεσότητα και με ουσία. Ο δήμαρχος κλήθηκε να απαντήσει σε 70 ερωτήσεις διαδικτυακά (λόγω περιοριστικών μέτρων) και αφιέρωσε περίπου τρεισήμισι ώρες προκειμένου να απαντήσει και να κουβεντιάσει με τους συμπολίτες του. Η διαδικασία της λογοδοσίας με τέτοιο άμεσο τρόπο έχει αυτονόητα πολιτικά οφέλη, όμως το σημαντικότερο κέρδος είναι για την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία του δήμου. Συγχαρητήρια.

-Από τις φημολογούμενες νέες εισόδους στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης, εκείνες που κινούνται «εκλογικά» είναι της Μαρίας Σπυράκη και του Ανδρέα Παπαμιμίκου. Και οι δυο είναι σε συνεχείς επαφές με παράγοντες της πόλης, και οι δυο έχουν πυκνώσει τη δημόσια παρουσία τους, ο δεύτερος έχει συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις, η πρώτη ενισχύει το πολιτικό γραφείο της στην πόλη.