Skip to main content

Τα έργα εκατομμυρίων ευρώ που θα μεταμορφώσουν τον δήμο Θερμαϊκού

Παρεμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ δρομολογούνται στον δήμο Θερμαϊκού - Το μπαράζ ασφαλτοστρώσεων και η μεγάλη ανάπλαση της οδού Δημοκρατίας

Να αποκτήσουν τη χαμένη αίγλη τους οι περιοχές που από το παρελθόν τους καλοκαιρινούς μήνες συγκέντρωναν πλήθος κόσμου επιδιώκει η δημοτική αρχή του δήμου Θερμαϊκού μέσα από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων που δρομολογούνται.

Ήδη η έλευση επενδυτών, που αγόρασαν ακίνητα τα προηγούμενα χρόνια στις τουριστικές περιοχές τα οποία ανακατασκεύασαν, έχουν δώσει αέρα ανανέωσης στον δήμο Θερμαϊκού. Σχέδια για ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομήσεις, δίκτυα ομβρίων υδάτων ακόμα και υπογειοποίηση κάδων αρχίζουν και παίρνουν σάρκα και οστά. «Ο δήμος Θερμαϊκός γίνεται αγνώριστος και επιτέλους παίρνει τη θέση που του αξίζει ως τουριστικός προορισμός και ως μόνιμη κατοικία. Γίνεται μια πολιτεία που θα είναι αξιοζήλευτη», επισημαίνει στη Voria.gr ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής.

Έξι εκατομμύρια για ασφαλτοστρώσεις σε όλες τις περιοχές

Ένα μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων με κονδύλια από τον προϋπολογισμό του δήμου αναμένεται να ξεκινήσει εντός του φθινοπώρου. Ήδη έχουν κατατεθεί οι προσφορές από ενδιαφερόμενους και αναμένεται το επόμενο διάστημα να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή για την ανάδειξη του αναδόχου, που θα αναλάβει το έργο. Αφού λάβει την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο δήμαρχος εκτιμά ότι θα μπορεί να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο Οκτώβριο με Νοέμβριο. «Μέσα σε έναν χρόνο ο εργολάβος θα πρέπει να ασφαλτοστρώσει τους δρόμους όλου του δήμου, εντός του πολεοδομικού ιστού. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ένα τόσο μεγάλο έργο για το οδικό δίκτυο», επισημαίνει ο κ. Τσαμασλής. Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία φρεατίων για όμβρια ύδατα, εξέλιξη που θα βάλει ένα τέλος στην εικόνα με τους πλημμυρισμένους δρόμους, τις ημέρες κακοκαιρίας. Το έργο ανέρχεται στα έξι εκατ. ευρώ και καλύπτεται από ίδιους πόρους. «Το ποσό εξοικονομήθηκε από διάφορους κωδικούς του προϋπολογισμού, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούνταν και ήταν στάσιμοι. Τα μικρά ποσά που ήταν αχρησιμοποίητα τα συγκεντρώσαμε και τα αξιοποιούμε για το τόσο σημαντικό αυτό έργο», υπογραμμίζει ο κ. Τσαμασλής. Παράλληλα, αναμένεται το επόμενο διάστημα και η έγκριση απο τη Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για τη χρηματοδότηση ύψους 1,9 εκατ. ευρώ για την αγροτική οδοποιία, μήκους 50 χλμ.

H μεγάλη ανάπλαση της οδού Δημοκρατίας με 6,2 εκατ. ευρώ

Μια σημαντική παρέμβαση που θα αλλάξει την εικόνα σε δύο περιοχές δρομολογεί η δημοτική αρχή. Πρόκειται για τη διαπλάτυνση και εκσυγχρονισμό της οδού Δημοκρατίας, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, που ξεκινά από την είσοδο της Περαίας και φτάνει έως τους Νέους Επιβάτες. Ήδη έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, όπως είχε ανακοινώσει κατά την τελευταία του επίσκεψη στον δήμο Θερμαϊκού ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο έργο, εκσυγχρονίζεται ο κεντρικός αυτός δρόμος, που είναι παράλληλος του παραλιακού μετώπου, πεζοδρομείται και δημιουργούνται πεζοδρόμια, που σήμερα δεν υπάρχουν. Παράλληλα, όλοι οι κάθετοι προς την παραλία επίσης πεζοδρομούνται, δημιουργώντας ένα διαφορετικό τοπίο στις δύο περιοχές.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιώργο Τσαμασλή, είναι σε εξέλιξη και άλλα σημαντικά έργα που αφορούν την ύδρευση και την αλλαγή σωληνώσεων, που ήταν ακόμα με αμίαντο, αλλάζουν οι στάσεις των λεωφορείων, ενώ τοποθετούνται και υπόγειοι κάδοι.