Skip to main content

Οι απαντήσεις Μητσοτάκη για υποεκπροσώπηση Θεσσαλονίκης και τιμωρία Άρη

Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με τους εννέα γαλάζιους βουλευτές - Τα έργα υποδομής στο επίκεντρο

Σαράντα περίπου λεπτά κράτησε η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους εννέα βουλευτές της Θεσσαλονίκης παρουσία του προέδρου της διοικούσας επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάσου Σπηλιοπουλου και του υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης Σταύρου Καλαφάτη.

Στο επίκεντρο της κουβέντας ήταν τα έργα υποδομής της Θεσσαλονίκης και ειδικά το μετρό και η επέκταση του δυτικά, το νέο Παιδιατρικό νοσοκομείο κ.ά.

Οι βουλευτές σε δηλώσεις τους εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πορεία των σημαντικών έργων υποδομής της πόλης και την ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση του κ. Μητσοτάκη.

Στις on camera δηλώσεις τους δεν έκαναν καμία αναφορά σε τυχόν δυσαρέσκεια τους για την υποεκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης στη νέα κυβέρνηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γκιουλέκας έθεσε το ζήτημα στον πρωθυπουργό ο οποίος απάντησε ότι μπορεί να ισχύει (η υποεκπροσώπηση), αλλά η κυβέρνηση κάνει έργο στην πόλη και αυτό είναι που έχει σημασία.

Στη σύσκεψη μπήκε αμέσως μόλις έφτασε στο διοικητήριο και ο κ. Γεωργιάδης και τον ακολούθησαν και οι άλλοι υπουργοί.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Κούβελας επισήμανε ότι τα μεγάλα έργα προχωρούν αλλά τα αποτελέσματα τους θα φανούν πολύ αργότερα ζητώντας να δοθεί βαρύτητα στις αστικές συγκοινωνίες, να δει το θέμα των μικρομετόχων του ΟΑΣΘ, να λειτουργήσουν οι κλίνες ΜΕΘ του Παπανικολάου, η επέκταση του μετρό δυτικά και τα ζητήματα καθημερινότητας.

Από την πλευρά του ο κ. Γκιουλέκας σύμφωνα με πληροφορίες της πληροφορίες της Voria.gr, εκτός της υποεκπροσώπησης όπου επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε περισσότερους βουλευτές της Θεσσαλονίκης με τον πρωθυπουργό να απαντά ότι αυτό δε σημαίνει ότι είδε η Θεσσαλονίκη καλό..., έθεσε ακόμη και το ζήτημα με την αφαίρεση βαθμών από τον Άρη στο νέο πρωτάθλημα. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ασχοληθεί με το θέμα της ομάδας, καθώς υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου το οποίο ζητούσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, Μεταφορών και Υποδομών Κ. Καραμανλης, Πολιτισμού Λ. Μενδωνη και οι υφυπουργοί υποδομών Γ. Καραγιάννης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για θέματα χωροταξικά Ν. Ταγαράς, καθώς και οι περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των βουλευτών:

Άννα Ευθυμίου

Στράτος Σιμόπουλος

Θεόδωρος Καράογλου

Δημήτρης Κούβελας