Skip to main content

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας οι αρμόδιοι επικεντρώθηκαν στις δια θαλάσσης μεταφορές προσώπων και αγαθών.

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το θέμα του κορωνοϊού και τα μέτρα που λαμβάνονται για την καταπολέμηση του.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι δύο Γενικοί Γραμματείς του ΥΝΑΝΠ, Λιμένων και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ε. Κυριαζόπουλος και κυρία Χρ. Καλογήρου αντίστοιχα, καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Επίσης συμμετείχαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αλλά και στελέχη Διευθύνσεων του ΥΝΑΝΠ, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών της ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν εκπρόσωποι, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, της Ομοσπονδίας Ναυτικών Πρακτόρων, της Πανελλήνιας Ένωσης Πρακτόρων Ακτοπλοΐας, της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, καθώς και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος.

Στην διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Παναγιωτακόπουλος και οι συνεργάτες του αναφέρθηκαν αναλυτικά στα προληπτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού και ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου, επικεντρώνοντας τόσο στις ιδιαιτερότητες που έχουν οι δια θαλάσσης μεταφορές προσώπων και αγαθών, όσο και στα λιμάνια - πύλες εισόδου στην χώρα.