Skip to main content

Τα νέα... μιάσματα των υπουργείων που θα εγκατασταθούν στο Μαξίμου

Πρόκειται για το σύστημα παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, το οποίο θα λειτουργεί ως ένα είδος επόπτη της προόδου σε διάφορους τομείς.

Σε πλήρη εξέλιξη ακόμα και στο ...κατακαλόκαιρο βρίσκεται η επιχείρηση εγκατάστασης ανά υπουργείο του συστήματος παρακολούθησης «Μαζί». «Άνθρωποι του Μαξίμου», όπως μας τους περιέγραψαν πηγές αρμοδίως, το εγκαθιστούν, το τροφοδοτούν με στοιχεία και θα το «τρέξουν» από Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για το γνωστό σύστημα παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, το οποίο θα λειτουργεί ως ένα είδος επόπτη (operator) της προόδου που σημειώνεται σε διάφορους τομείς δραστηριοποίησης. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, όλοι συμφωνούν ότι από κάποια στιγμή και μετά θα είναι ο φόβος και ο τρόμος – κυρίως – των υπουργών, αλλά και των υφυπουργών. Κι αυτό γιατί δεν θα αναφέρονται σε αυτούς, μολονότι θα είναι εγκατεστημένοι στο ίδιο κτήριο. Αυτό που θα κάνουν θα είναι να συγκεντρώνουν υλικό για την πορεία εκτέλεσης του έργου στα υπουργεία και να ανεβάζουν τα ευρήματα τους στο δίκτυο του «Μαζί».

Κατ αυτόν τον τρόπο, το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός θα έχουν ανά πάσα στιγμή πλήρη γνώση της προόδου που συντελείται ως προς την εφαρμογή του κυβερνητικού έργου. Όλα τα παραπάνω, βεβαίως, από την άλλη δικαιολογούν και για ποιο λόγο τα συγκεκριμένα στέλεχη δεν θα είναι και τα πιο ευπρόσδεκτα στα υπουργεία. Όπως μας ειπώθηκε χαρακτηριστικά θα τους αντιμετωπίζουν περίπου όπως τα στελέχη της αλήστου μνήμης τρόικας, στην πρώτη φάση της. Περίπου ως ...μιάσματα, δηλαδή.