Skip to main content

Τα τρία σενάρια για το μοντέλο διεξαγωγής της νέας Super League

Η λίγκα κατέληξε σε τρία μοντέλα διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος και την επόμενη εβδομάδα θα λάβει την οριστική της απόφαση.

Συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Μηνά Λυσάνδρου, η επιτροπή που έχει συστήσει η Super League και αποτελείται από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης και που σκοπό έχει να επεξεργαστεί τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20, το οποίο –ως γνωστόν- θα αριθμεί 14 ομάδες.

Όπως μεταδίδει ο «ΣΠΟΡ FM», η επιτροπή κατέληξε σε τρία σενάρια/μοντέλα, τα οποία θα προωθηθούν την άλλη Τρίτη στο Δ.Σ. της Super League προκειμένου να παρθεί οριστική απόφαση.

Αυτά είναι τα εξής:

Α) Μετά την ολοκλήρωση των 26 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου, να διεξαχθούν play-off μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις 1 έως 6 για την ανάδειξη του πρωταθλητή και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, καθώς και play-out μεταξύ των θέσεων 7 έως 14 για τον υποβιβασμό.

Β) Μετά την ολοκλήρωση των 26 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου, να διεξαχθούν πλέι οφ μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις 1 έως 4 για την ανάδειξη του πρωταθλητή και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, play-off μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις 5 έως 8 για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, και play-out για τις θέσεις 9 έως 14 για τον υποβιβασμό.

Γ) Το «σχέδιο Λυσάνδρου», με τον ενδιάμεσο γύρο (μεταξύ του α’ και του β’ γύρου) σε δύο γκρουπ, αλλά με την διαφοροποίηση να μην υπάρχουν τα «σταυρώματα», δηλαδή οι χιαστί αγώνες, διότι η αγωνιστική περίοδος μεγαλώνει πολύ. Γεγονός, πάντως, που προκαλεί προβληματισμό στα κανάλια και αδυνατίζει το σχέδιο, αφού οι χιαστοί αγώνες θα έδιναν περισσότερα ντέρμπι.
Προβληματισμός υπάρχει γενικότερα και για το συνολικό καλεντάρι, καθώς μαζί με τους αγώνες του κυπέλλου και με δεδομένο ότι θα είναι χρονιά που θα έχει Euro, οι ημερομηνίες είναι περιορισμένες.

Γι’ αυτό και ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου πρότεινε στην ΕΠΟ να καταργηθεί η φάση των ομίλων ώστε να μειωθούν οι αγωνιστικές του κυπέλλου και να γίνονται μονοί αγώνες, όπου η ομάδα της «μεγάλης» κατηγορίας θα παίζει στην έδρα της «μικρότερης». Έτσι θα τονωθεί και το στοιχείο της έκπληξης.