Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πού θα τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες στη Νέα Παραλία

Οι χημικές τουαλέτες, την τοποθέτηση των οποίων είχε προαναγγείλει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, πρόκειται να τοποθετηθούν σε τρία σημεία.

Το πράσινο φως για την προσωρινή χωροθέτηση φορητών χημικών τουαλετών στη Νέα Παραλία, προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα υγιεινής και να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των χιλιάδων πολιτών που συρρέουν στο παραλιακό μέτωπο, άναψε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι χημικές τουαλέτες, την τοποθέτηση των οποίων είχε προαναγγείλει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας για την εξυπηρέτηση του κοινού κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, πρόκειται να τοποθετηθούν σε τρία σημεία στο παραλιακό μέτωπο.

Διαβάστε: Χημικές τουαλέτες στη Νέα Παραλία τοποθετεί ο δήμος Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με την ∆ιεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών τα τρία αυτά σημεία είναι κοντά στη λεωφόρο Μεγ. Αλεξάνδρου, προκειμένου «να εξασφαλίζεται η προσέγγιση του οχήματος καθαρισμού χωρίς ιδιαίτερη όχληση των χρηστών στα πάρκα και στο παραλιακό κρηπίδωμα». Συγκεκριμένα, οι χημικές τουαλέτες θα τοποθετηθούν στα εξής σημεία:

•Παραπλεύρως του γυάλινου περιπτέρου στην περιοχή του Βασιλικού Θεάτρου

•Στο ύψος της Σχολής Τυφλών, πλησίον του υφιστάμενου κιβωτίου ∆ΕΗ

•Παραπλεύρως του αντλιοστασίου της ΕΥΑΘ

Όπως επισημαίνεται από την αρμόδια Διεύθυνση του δήμου Θεσσαλονίκης, «η χωροθέτηση των φορητών χημικών τουαλετών είναι προσωρινού χαρακτήρα, για την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, με στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του κοινού και των επισκεπτών σε συνδυασμένη λειτουργία και συντήρησή τους με τους ήδη υφιστάμενους κοινόχρηστους χώρους υγιεινής».

Το θέμα πάντως έχει προκαλέσει την αντίδραση του Συλλόγου «Φίλοι της Νέας Παραλίας», ο οποίος ζητά να λειτουργήσουν άμεσα τα τρία συγκροτήματα χώρων υγιεινής που, όπως λέει παραμένουν κλειστά εδώ και 7 χρόνια (δείτε εδώ).

Η χωροθέτησή τους αναμένεται να εγκριθεί, μετά την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.