Skip to main content

Τα ΒορΟινά κατεβαίνουν στην Αθήνα-Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

«Τα ΒορΟινά», η κεντρική εκδήλωση γευστικής δοκιμής οίνων και αμπελοοινικών αποσταγμάτων από τα οινοποιεία-μέλη της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»

Η Αθήνα κινείται για το επόμενο διάστημα, από 23 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου σε ρυθμούς ΒορΟινών καλωσορίζοντας τους οινοποιούς της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» και απολαμβάνει μαζί τους τα κορυφαία κρασιά και αποστάγματα από τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα.

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν πριν την κεντρική εκδήλωση των ΒορΟινών (3 Φεβρουαρίου) αλλά και παράλληλα με αυτή, και δηλώστε συμμετοχή όπου είναι απαραίτητο. 

Λίγο πριν «Τα ΒορΟινά»

Τετάρτη 23/1: Masterclass με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW: «Τόπος ή τρόπος; Μία άσκηση πάνω στον αμπελώνα και το στυλ των κορυφαίων οινοποιών της Βόρειας Ελλάδας», στις 18:45 στο WSPC.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου: Street Food & Wine, στις 19:00 στο Str.Eaters.

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου: Finger food από τον σεφ Δημήτρη Κατριβέση και wine open bar, στις 19:30 στο Fuga (Casa Jaguar)

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου: Cooking class “Wine Party” με την σεφ Ντίνα Νικολάου, στις 19:00 στο Yoleni’s Flagship store

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου: ΒορΟινά Pairing & Sharing Cooking Class στις 12:30 στο School of Gastronomy - Δειπνοσοφιστήριον

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις, τα κρασιά που θα δοκιμαστούν, τους χώρους που θα πραγματοποιηθούν, τη διάρκειά τους, το κόστος και τις κρατήσεις, στην ιστοσελίδα www.voroina.gr και στο www.facebook.com/voroina

«Τα ΒορΟινά», η κεντρική εκδήλωση γευστικής δοκιμής οίνων και αμπελοοινικών αποσταγμάτων από τα οινοποιεία-μέλη της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Grande Bretagne.

Παράλληλα με «Τα ΒορΟινά»

11:45-14:00 - Masterclass με τον Γιάννη Καρακάση MW «Terroir και τυπικότητα στο Cabernet Sauvignon της Βόρειας Ελλάδας».

12:00-17:00 - “Αισθησιακά αφρώδη, σαγηνευτικά γλυκά»! Γευστική δοκιμή εκλεκτών αφρωδών και γλυκών Οίνων Βορείου Ελλάδος.

17:30-19:30 Διαγωνισμός «τυφλής γευσιγνωσίας» μονοποικιλιακών οίνων με αντιπροσωπευτικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα. Θα ακολουθήσει βράβευση!