Skip to main content

Τα βρίσκει ο Λούκας Φέκερ με τους τευτλοπαραγωγούς

Ο υποψήφιος στρατηγικός επενδυτής στη βιομηχανία ζάχαρης, Lukas Fecker, δήλωσε ότι θα κρατήσει το 2019 το τιμολόγιο που ίσχυσε φέτος.

Περισσότερες από τέσσερις ώρες κράτησε η συνάντηση του επίδοξου στρατηγικού επενδυτή στη βιομηχανία ζάχαρης, του κ. Lukas Fecker του fund "Innovation Brain", με τους εκπροσώπους των τευτλοπαραγωγών.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και φαίνεται πως οι δύο πλευρές προσεγγίζουν στη βάση των εξής προτάσεων που κατέθεσε ο κ. Fecker, ο οποίος είναι και ο εκπρόσωπος της Hellenic Agri Group, που ετοιμάζεται για να αναλάβει τις παραγωγικές δομές της ΕΒΖ.

Ο κ. Fecker πρότεινε στους τευτλοπαραγωγούς τριετή συμβόλαια με το τιμολόγιο που ίσχυσε το 2018 (30 ευρώ/τόνο για ζαχαρικό τίτλο 12 pol). Οι παραγωγοί για να δεχτούν τριετή συμβόλαια, θέλουν το τιμολόγιο που θα συμφωνηθεί να ισχύσει και για τα τρία χρόνια.

Επίσης, είπε ότι ο σχεδιασμός του είναι για παραγωγή 25.000 τόνων ζάχαρης το 2019, που σημαίνει ότι θα καλλιεργηθούν με τεύτλα 40.000 - 45.000 στρέμματα. Την επόμενη χρονιά, στόχος είναι η παραγωγή 60.000 τόνων ζάχαρης και το 2020 αύξηση της παραγωγής στους 100.000 τόνους.

Διαβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει τη Γεωπονική Υπηρεσία, ενώ είπε ότι θα δοθεί στους παραγωγούς "κάρτα αγρότη" για να μπορούν να χρηματοδοτούνται από την Τράπεζα Πειραιώς.

Οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των τευτλοπαραγωγών να συνεχιστούν την επόμενη Δευτέρα, με νέα συνάντηση, στην οποία οι εκπρόσωποι των αγροτών θα καταθέσουν και εγγράφως τις προτάσεις τους.