Skip to main content

Τα ζητήματα των οδηγών ταξί Θεσσαλονίκης στη συνάντηση Ευθυμίου-Κεφαλογιάννη

Η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης έθεσε στον υφυπουργό μεταφορών τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ταξί Θεσσαλονίκης.

Mε τον υφυπουργό Μεταφορών, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, συναντήθηκε η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τις δράσεις και τις παρεμβάσεις που έχει αναπτύξει από την αρχή της πανδημίας, προκειμένου να του εκθέσει τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ταξί Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, η βουλευτής συζήτησε με τον κ. Κεφαλογιάννη τα αιτήματα των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί, παραθέτοντας τις δικές της προτάσεις για τη στήριξη του κλάδου.

«Με την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων μειώθηκαν σημαντικά οι μεταφορές, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες ταξί να βλέπουν τον τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα. Επειδή η στήριξη της οικονομίας από την Κυβέρνηση είναι μία κατάσταση δυναμική και εφόσον βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος, θα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση η ενίσχυση του κλάδου των ταξί με πρόσθετα μέτρα στήριξης, προκειμένου να μπορέσουν οι επαγγελματίες να αποπληρώσουν τις πάγιες δαπάνες τους, καθώς και να καλύψουν τα έξοδα των νοικοκυριών τους», δήλωσε η κ. Ευθυμίου.

Κατόπιν της συνάντησής της με τον κ. Κεφαλογιάννη, η βουλευτής πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κλήμη Λεοντιάδη, προκειμένου να τον ενημερώσει για όσα συζητήθηκαν και αφορούν τον κλάδο.



Όπως τόνισε η Άννα Ευθυμίου, ο υφυπουργός Μεταφορών τη διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο εξετάζει θετικά τη νέα παράταση για την αντικατάσταση των παλαιών ταξί, αντί για τον Μάρτιο 2021 οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι δεν μπορούν να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των οχημάτων τους λόγω οικονομικής δυσχέρειας.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η βουλευτής, «η δέσμευση αυτή του υφυπουργού υλοποιήθηκε άμεσα, μόλις χθες, καθόσον η παράταση της προθεσμίας έως το τέλος του 2021 συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 110, παράγραφος 4, του Πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή στις 17.12.2020, με επείγουσες ρυθμίσεις για υγεία, ΜΜΜ, συντάξεις, ΟΤΑ».
 
Από την πλευρά του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Λεοντιάδης ευχαρίστησε την Άννα Ευθυμίου για το ενδιαφέρον και την παρέμβασή της για τα ζητήματα των επαγγελματιών ταξί, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό που ασχολείται με συνέπεια, αναδεικνύει και διεκδικεί τα θέματα του κλάδου τους.