Skip to main content

Ταχιάος: Όχι σε μετεκλογική συνεργασία με Νοτοπούλου και Ορφανό

Ο Νίκος Ταχιάος απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του με τις παρατάξεις της κας Νοτοπούλου και του Γιώργου Ορφανού

«Η πόλη χρειάζεται δήμαρχο και όχι διαιτητή. Ο δημότης θέλει τα προβλήματα να λύνονται άμεσα. Θέλει έναν άνθρωπο να εκτελεί ένα πέναλτι και να βάζει γκολ. Οι αποφάσεις πρέπει να πραγματοποιούνται και όχι να γίνονται υλικό για ατελείωτα παζάρια» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος, αναφερόμενος στο σύστημα της απλής αναλογικής, σε συνέντευξη του στον ARENA FM, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν δύναμη με την ψήφο τους, ώστε ο επόμενος δήμαρχος να μπορεί να διοικήσει σωστά».
 
Ο Νίκος Ταχιάος απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του με τις παρατάξεις της κας Νοτοπούλου και του Γιώργου Ορφανού. «Δεν θα συνεργαστώ, σε επίπεδο διοίκησης, ούτε με ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τις εφεδρείες του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό είμαι πάρα πολύ ξεκάθαρος. Αποκλείω επίσης, την συνεργασία με τον κ. Ψωμιάδη γιατί εκφράζει μια λαϊκίστικη πολιτική άποψη που κάποιες φορές παίρνει και ακραίες μορφές» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, ενώ επεσήμανε πως «με τις υπόλοιπες παρατάξεις θα μπορούσα να συζητήσω για τη διοίκηση του δήμου και δεν αποκλείεται συνεργασία και στα «σημεία» με όλους όσοι θα έχουν μια πρόταση για το καλό της πόλης».
 
Ο κ. Ταχιάος χαρακτήρισε «αστειότητα» το σενάριο του να είναι υποψήφιος βουλευτής τον ερχόμενο Οκτώβρη και ξεκαθάρισε πως «Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Επιλογή μου και «εμμονή» μου είναι ο δήμος. Πρώτα απ' όλα είμαι Θεσσαλονικιός και θέλω να συνδέσω το είναι μου με την πόλη μου».
 
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα φωταγωγήσει την πόλη, εφ' όσον εκλεγεί δήμαρχος, όταν ο ΠΑΟΚ πάρει πρωτάθλημα, ο Νίκος Ταχιάος συμφώνησε πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην «σπέκουλα» που δέχθηκε από μερίδα του τύπου και οπαδών της ομάδας σχετικά με την ανέγερση του γηπέδου. «Λένε ότι δεν θέλω να γίνει το γήπεδο. Αυτό είναι ψέμα. Είμαι υπέρ στο να γίνει το γήπεδο στην Τούμπα. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει ο δήμος την κατασκευή του, και έχω κάνει και σχετική ανάρτηση στο facebook».
 
Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ταυτότητα και συλλογικό όραμα
 
«Είναι σημαντικό, ο δήμος να κάνει τους πολίτες του να αγαπήσουν την πόλη» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος και υπογράμμισε ότι «πρέπει να βάλουμε μπροστά ένα συλλογικό όραμα και μία συλλογική εικόνα για την πόλη, να χτίσουμε ταυτότητα η οποία να έχει και διάρκεια και να μην εξαρτάται από το πρόσωπο του δημάρχου».
 
Ο Νίκος Ταχιάος εξήγησε ότι και οι πολίτες θα θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το αστικό περιβάλλον εάν ξέρουν ότι υπάρχει ένας «υπεύθυνος» κώδικας επικοινωνίας με την διοίκηση του δήμου. «Τον ρυθμό υπευθυνότητας τον δίνει πάντα ο δήμος και ο δήμαρχος, επιδεικνύοντας συνέπεια μεταξύ αυτών που λέει και αυτών που πράττει. Έχει σημασία ο κώδικας με τον οποίον συνομιλείς με τους πολίτες. Ο Μπουτάρης για πολύ καιρό υπήρξε εριστικός απέναντι στον κόσμο. Δεν μπορεί να λες ότι οι Θεσσαλονικείς είναι μαθημένοι να βάζουν αρνιά στα μπαλκόνια ή να λες ότι είναι χωριάτες. Θέλω να αποκαταστήσω αυτούς τους κώδικες επικοινωνίας με τους Θεσσαλονικείς για να υπάρξει μία υπεύθυνη αντιμετώπιση της πόλης. Χρειάζεται να ξέρουν ότι ο δήμαρχος τους θα είναι κοντά τους στους δρόμους ,θα είναι κοντά τους στις γειτονιές και όχι μόνο στο κέντρο της πόλης» τόνισε.
 
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» υποστήριξε πως καταλαβαίνει ότι κάποιες φορές επιμένει «εμμονικά» στο να λυθούν ζητήματα που αφορούν στην καθαριότητα, στην ασφάλεια των πολιτών και στην ευταξία της πόλης, αλλά όπως είπε «Ο κόσμος πληρώνει από το υστέρημα του για να βλέπει μία καθαρή πόλη και θέλει ο δήμος να ανταποκριθεί σε αυτά τα ζητήματα. Αυτό θα πρέπει να είναι το εγχείρημα των πρώτων μηνών της επόμενης δημαρχίας».