Skip to main content

Ταχματζίδης:Θα δημιουργήσουμε γραφείο αγροτικής ανάπτυξης στον Λαγκαδά

Ο υποψήφιος δήμαρχος Λαγκαδά υπογράμμισε ότι η δημιουργία του γραφείου θα συνδέσει την παραγωγή με τη μεταποίηση, την προβολή και την προώθηση.

 «Πρέπει να φύγουμε από την πολιτική των οικονομικών ενισχύσεων και να περάσουμε σε πολιτικές ανάπτυξης και ουσιαστικής αρωγής του αγροτικού κλάδου» επισήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση που διοργάνωσε χθες, Κυριακή, η δημοτική παράταξη «Δύναμη Ευθύνης» στα Λουτρά Λαγκαδά.

Ο Γιάννης Ταχματζίδης αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα σημείωσε ότι έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «στον δήμο μας παράγονται πολλά αγροτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας όπως φρούτα, κηπευτικά, αρωματικά φυτά, ανθεί η κτηνοτροφία, η αμπελουργία, υπάρχουν μεταποιητικές μονάδες».

«Η αγροδιατροφή παγκοσμίως είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται ραγδαία. Έτσι λοιπόν πρόθεσή μας είναι, τα προϊόντα που παράγονται, να περάσουν από το επίπεδο λαϊκής αγοράς, στο επίπεδο της επωνυμίας και της εξωστρέφειας», συμπλήρωσε ο κ. Ταχματζίδης παρουσιάζοντας τις προοπτικές ανάπτυξης αγροδιατροφής στον δήμο Λαγκαδά.

Ο Γιάννης Ταχματζίδης ανακοίνωσε ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει η διοίκησή του είναι η δημιουργία γραφείου αγροτικής ανάπτυξης, προκειμένου να συνδεθεί η παραγωγή με τη μεταποίηση, την προβολή και την προώθηση.

«Σκοπός μας είναι τα προϊόντα αγροδιατροφής που παράγονται στο δήμο μας να αποκτήσουν εξωστρέφεια, άρα, υπεραξία που θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Έχουμε ένα πλούσιο καλάθι αγροτικών προϊόντων που θα συνδέσουμε με τις τοπικές συνταγές, το πολιτισμό κ τη παράδοση της περιοχής μας. Έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία, έχουμε την αποφασιστικότητα να το υλοποιήσουμε», επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιάννης Ταχματζίδης από το βήμα της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., Γεώργιος Αρσένος, η Ελένη Δραγατίδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Πρόεδρος της εταιρείας Οικονομοτεχνική Παντελής Σκαρλάτος.