Skip to main content

Ταυτοποιήθηκε η 15χρονη που κακοποιούσε γάτα στο Ρέθυμνο

Η 15χρονη έχει εντοπιστεί και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για την πράξη της. Ενήμερη για την υπόθεση είναι και η Εισαγγελία ανηλίκων.

Ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στο Ρέθυμνο η ανήλικη δράστης του σοκαριστικού βίντεο, που κυκλοφόρησε στα social media, με την άγρια κακοποίηση γάτας στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου στο χωριό Τσεσμές, λίγο έξω από το Ρέθυμνο.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr μέλος του φιλοζωικού σωματείου Ρεθύμνου «Νοιάζομαι», στο οποίο εστάλη το συγκεκριμένο βίντεο με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του να προχωρήσουν σε καταγγελία, η 15χρονη έχει εντοπιστεί και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για την πράξη της.

«Το βίντεο με την 15χρονη να κλωτσά δυνατά την γάτα αναρτήθηκε στο instagram. Δεν έχουμε ξεκαθαρίσει ακόμα ποια από τις κοπέλες προχώρησε στην συγκεκριμένη ανάρτηση, αν ήταν η ίδια ή εκείνη που τράβηξε με βίντεο την πράξη, αλλά θα μαθευτεί. Το βίντεο το είδε αρκετός κόσμος που με μηνύματα τους αντέδρασαν άσχημα με αποτέλεσμα 15λεπτά μετά να το κατεβάσουν. Ένα από τα άτομα που το είδαν το έστειλε στο Instagram του σωματείου μας», επισημαίνει το μέλος της φιλοζωικής.

Χωρίς να χάσουν χρόνο οι υπεύθυνοι του σωματείου έστειλαν το βίντεο στην Δίωξη και προχώρησαν σε σχετική καταγγελία στην αστυνομία. Όπως μάθαμε η 15χρονη και οι φίλες της είναι μαθήτριες, ενώ ο χώρος που γίνεται όλο αυτό είναι το δημοτικό σχολείο του χωριού Τσεσμές. Το περιστατικό έγινε το απόγευμα στις 7 Σεπτεμβρίου, όπου είχαν πάει εκεί τα κορίτσια. Δυστυχώς μάθαμε ότι η κοπέλα αυτή το έχει επαναλάβει αρκετές φορές στο παρελθόν. Όταν είδαμε το βίντεο πάθαμε σοκ. Στο περιστατικό πρέπει να είναι μπροστά κι άλλα δυο άτομα, τα οποία είναι συνυπεύθυνα. Αρχικά προσπάθησε να του κάνει κάτι άλλο επίσης κακό, αλλά ακούγεται ένα “Μη” εκείνη την στιγμή και μετά το κλωτσάει. Απαράδεκτο όλο αυτό. Για μένα είναι αρρώστια αυτό, κάτι δεν πάει καλά», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο η ανήλικη κοπέλα αρχικά κάθεται με μια φίλη της σε πεζούλι του σχολείου, όπου με χάδια και γλυκόλογα δελεάζει την γάτα. Όλη την σκηνή καταγράφει σε βίντεο μια τρίτη κοπέλα, η οποία γελάει μαζί με τις υπόλοιπες. Στη συνέχεια η 15χρονη παίρνει την γάτα στα χέρια και σηκώνεται όρθια. Την τοποθετεί λες και είναι μπάλα στο έδαφος και την κλωτσάει δυνατά. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Εισαγγελία ανηλίκων. Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.