Skip to main content

TAP:Δωρίζει 2.500 κάδους στους δήμους Ηράκλειας, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου

Αγορά και παράδοση 400 μεγάλων μεταλλικών κάδων απορριμμάτων στον Δήμο Ηράκλειας - 1.126 πλαστικούς κάδους παίρνει ο Λαγκαδάς και 950 το Ωραιόκαστρο

Σε συνέχεια των περιβαλλοντικών του δράσεων, αλλά και της συνεργασίας που έχει αναπτύξει με τους Δήμους των περιοχών από όπου διέρχεται, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) δωρίζει περί τους 2.500 κάδους απορριμμάτων προς τους δήμους Ηράκλειας, Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η προσφορά του ΤΑΡ αφορά στην αγορά και παράδοση 400 μεγάλων μεταλλικών κάδων απορριμμάτων στον Δήμο Ηράκλειας της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Σερρών, ενώ οι Δήμοι Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, πρόκειται να παραλάβουν 1.126 και 950 πλαστικούς κάδους – αντιστοίχως.  

Η πρωτοβουλία ανταποκρίνεται σε σχετικό αίτημα που υπέβαλαν οι Δήμοι, το οποίο ο ΤΑΡ μελέτησε και ενέκρινε εφόσον εμπίπτει στους στρατηγικούς άξονες της πολιτικής του για την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Ειδικότερα, η δωρεά αναμένεται να υποστηρίξει τις προσπάθειες διαχείρισης απορριμμάτων στις τρεις αυτές περιοχές, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την περιβαλλοντική διαχείριση. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα των Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων που ο ΤΑΡ, ως «Αγωγός Καλής Ενέργειας», υλοποιεί στις περιοχές τις οποίες διατρέχει στη Βόρεια Ελλάδα, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων.  
Παραλαμβάνοντας τις επιστολές αποδοχής του αιτήματος δωρεάς, οι εκπρόσωποι των τριών Δήμων ευχαρίστησαν τον ΤΑΡ για την πρωτοβουλία και δήλωσαν:

Ο Δήμαρχος Ηράκλειας, Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, είπε ότι «οι νέοι αυτοί κάδοι θα συμβάλλουν σημαντικά στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας με τα απορρίμματα. Ευχαριστούμε τον ΤΑΡ για την τήρηση των υποσχέσεών του».  

Από την πλευρά τους, ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Στάθης Γεωργιάδης, τόνισαν την προστιθέμενη αξία που φέρνει στις τοπικές κοινωνίες η δωρεά σε ό,τι αφορά την περιβαλλοντική διαχείριση.  

Τέλος, εκπροσωπώντας το Δήμο Ωραιοκάστρου εκ μέρους του Δημάρχου, Αστέριου Γαβότση, o  αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Ζιακούλης, μετέφερε τις ευχαριστίες της τοπικής κοινωνίας για τις επενδύσεις του ΤΑΡ στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο εκπρόσωπος του ΤΑΡ στις συναντήσεις με τους Δήμους και Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών για την Κεντρική Μακεδονία, Θάνος Σκρέκας, ευχαρίστησε θερμά τους Δημάρχους, κκ. Γαβότση, Καραγιάννη και Κοτσακιαχίδη, για τη συνεργασία και συμβολή τους στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της δωρεάς που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο ΤΑΡ, στο πλαίσιο του διαπεριφερειακού του προγράμματος Δωρεά Οχημάτων Κοινής Ωφέλειας | ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, δώρισε επίσης στο Δήμο Ηράκλειας όχημα πλύσης κάδων απορριμμάτων, ενώ και ο Δήμος Ωραιοκάστρου παρέλαβε ένα από τα από τα 15 συνολικά εκχιονιστικά πολυμηχανήματα που προσέφερε ο ΤΑΡ σε κοινότητες της Βόρειας Ελλάδας.