Skip to main content

Τάσιος για μέδουσες στην Κασσάνδρα: Ούτε ανησυχητικό ούτε επικίνδυνο φαινόμενο

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής σημείωσε ότι το φαινόμενο δεν είναι ανησυχητικό καθώς θα φύγει με το φύσημα του ανέμου.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με την εμφάνιση τοξικών μεδουσών στην Κασσάνδρα.

Διαβάστε - Γέμισε από τοξικές μέδουσες η Κασσάνδρα Χαλκιδικής - Τι πρέπει να ξέρετε

«Να μην κινδυνολογούμε χωρίς ουσιαστικό λόγο και να ακούμε προσεκτικά τους επιστήμονες. Πρόκειται για ένα παροδικό φαινόμενο που δημιουργείται κυρίως σε κλειστούς κόλπους», είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε παράλληλα πως βρίσκεται σε ένα μικρό κομμάτι της Κασσάνδρας και, σύμφωνα με τους ειδικούς, οφείλεται κατά βάση στην κλιματική αλλαγή.

Επικαλούμενος τους ειδικούς, σημείωσε πως μάλιστα υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο δεν είναι κάτι πολύ ανησυχητικό και ότι θα φύγει με το φύσημα του ανέμου, ενώ δεν είναι επικίνδυνο, διότι - αν χρειαστεί - αντιμετωπίζεται εύκολα με λίγη αμμωνία.

«Η Χαλκιδική ως προορισμός είναι πρώτη περιοχή στην Ελλάδα, με 96 γαλάζιες σημαίες. Αυτό και μόνο, δείχνει την αποτελεσματική δουλειά που έχει γίνει στον νομό μας, ώστε να έχουμε καταφέρει την απόλυτα ορθολογική περιβαλλοντική διαχείριση των ακτών μας και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Οποιαδήποτε άλλη αυθαίρετη ερμηνεία πέραν της επιστημονικής γνώσης, μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στην οικονομία μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, την ώρα που η χώρα μας, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε υπεύθυνα τη δύσκολη μάχη με την πανδημία», κατέληξε ο κ. Τάσιος.